TERROR I KØBENHAVN

Politi: 22-årig banderelateret mand stod bag terror

Politiet har nu offentliggjort detaljer om den formodede gerningsmand bag weekendens skudattentater i København
Politiet var i dag talstærkt til stede på Nørrebro i Købehavn, hvor den formodede gerningsmand bag terroranslaget blev skudt og dræbt.
Politiet var i dag talstærkt til stede på Nørrebro i Købehavn, hvor den formodede gerningsmand bag terroranslaget blev skudt og dræbt. Scanpix

Den formodede gerningsmand bag skudattentaterne i København er nu identificeret.

Det oplyser Københavns Politi.

Der er tale om en en ung mand på 22 år. Han er født i Danmark og er af politiet kendt for flere kriminelle forhold vedrørende bl.a. overtrædelser af våbenloven og vold. Han er endvidere kendt i bandesammenhæng.

Ekstra Bladet skriver videre om den 22-årige, at han er blevet løsladt fra fængslet for blot cirka to uger siden, efter at have afsonet en dom for grov vold i Københavnsområdet.

Ifølge TV2.dk blev manden for ca. halvandet år siden efterlyst af Københavns Politi for et knivstikkeri i et S-tog.

Københavns Politi fortsætter i tæt samarbejde med PET efterforskningen af hændelserne. Efterforskningen sigter navnlig mod at klarlægge den formodede gerningsmands færden før, under og efter skudattentaterne, ligesom det søges afklaret, hvorvidt gerningsmanden har modtaget bistand fra andre.

Ved søgning i området omkring Mjølnerparken og Svanevej har politiet fundet beklædning og et automatvåben, der kan svare til det, som gerningsmanden ved Krudttønden var iført og anvendte. De tekniske undersøgelser skal nu fastlægge om det er tilfældet.

Den formodede gerningsmand dræbe to mennesker - en 55-årig filminstruktør under et debatarrangement på Østerbro samt en 37-årig vagt ved en jødisk konfirmation i Krystalgade - før han selv blev skudt og dræbt under en konfrontation med politiet tæt ved Nørrebro Station.

Fem politimænd blev ramt af skud under de to angreb, men er alle uden for livsfare.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.