Polakker stjal dyr maskine fra Henning - men to døgns jagt gav pote

En entreprenør fra Vejen er godt trætte af tyverier fra arbejdspladserne. Nu er det lykkes ham, at få stoppet en polsk varevogn med en af hans pladevibratorer.
Sådan en pladevibrator kan godt løbe op i 100.000 kroner.
Sådan en pladevibrator kan godt løbe op i 100.000 kroner.
Foto: Scanpix/modelfoto

Entreprenøren Henning Have i Vejen husker det ikke præcist. Men han har fået stjålet otte eller ni pladevibratorer fra forskellige byggepladser.

Så da han tirsdag aften modtog en tyverialarm på sin mobiltelefon, var det dråben.

Det skriver TV Syd.

På beskeden kunne Henning Have se, at en pladevibrator, udstyret med GPS, var fjernet fra en af hans entreprenør-virksomheds byggepladser. Og at pladevibratoren var på mod Middelfart.

Jagt i to døgn

Efter to døgns jagt kunne to af hans medarbejdere sammen med politiet slå krogen i pladevibratoren på en motorvejsfrakørsel ved Tårnby på Amager.

Her lykkedes det nemlig efter flere forsøg at få stoppet en varevogn med den stjålne maskine ombord.

- Jeg fik et nyt signal fra GPS-senderen både onsdag og torsdag. Den viste, at pladevibratoren befandt sig på en adresse ved Hedehusene, derfor kontaktede jeg to af mine ansatte, som lige nu arbejder i København. De kørte sammen med politiet ud på adressen, fortæller Henning Have til TV Syd.

I første omgang var tyvene og pladevibratoren smuttet, men torsdag var der bid. Da varebilen blev stoppet var den lastet med flere pladevibratorer - på vej til Polen.

Diesel og pladevibratorer

Henning Have, som driver en entreprenør-viksomheden af samme navn, fortæller til tv-stationen, at en pladevibrator rask væk kan løbe op i 100.000 kroner, og at maskinen sammen med dieselolie er noget af det mest eftertragtede hos tyvene.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.