Polakker i strejke hos Danish Crown

50 polakker på Danish Crowns slagteri i Essen gik fredag i strejke.
Fredag gik 50 polakker i strejke på Danish Crowns slagteri i Essen, Oldenburg i det nordlige Tyskland.
Fredag gik 50 polakker i strejke på Danish Crowns slagteri i Essen, Oldenburg i det nordlige Tyskland. Scanpix

Fredag gik 50 polakker i strejke på Danish Crowns slagteri i Essen, Oldenburg i det nordlige Tyskland. Årsagen var, at slagteriarbejderne kun havde fået udbetalt en lille del af deres løn, skriver Fagbladet 3F..

Polakkerne er ansat hos det polske firma Marbar, der leverer slagteriarbejdere til det danskejede slagteri. Firmaet blev i februar blev anklaget for lønfusk, dummebøder og trusler mod deres ansatte på Danish Crown.

De polske ansatte satte sig fredag i kantinen, da de kun havde modtaget 270 euro (2.000 kr) i løn for februar. Heraf gik 100 euro til betaling af husleje i et nedlagt mejeri i Badbergen, hvor slagteriarbejderne bor i sovesale.

Jens Hansen, pressechef i Danish Crown, bekræfter strejken.

- Vi hører ikke om problemet, før de går i kantinen, og vi har ikke andet valg end at stoppe slagtningen. Det første vi gør, er at tage fat i underleverandøren Marbar og kræve dokumentation for, at lønnen bliver overført, siger Jens Hansen.

Han forklarer, at den polske underleverandør er kommet i pengeproblemer på grund af nedgang i slagtningen på slagteriet i Essen.

- Vi giver dem en verbal røvfuld for at sige det på dansk. Vi kan selvfølgelig ikke acceptere, at lønnen ikke bliver udbetalt, siger Jens Hansen. Senere på dagen gik polakkerne i arbejde igen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.