Polak-sjusk kan trækkes fra i skat

Skatterådet har givet et ægtepar tilladelse til at trække over en halv million fra i skat til dækning af en fejlslagen renovering.
Et polske firma blev dømt til at betale et ægtepar over en halv million i erstatning for en mangelfuld renovering. Virksomheden kan dog ikke betale, så nu kan ægteparret i stedet trække beløbet fra i skat.
Et polske firma blev dømt til at betale et ægtepar over en halv million i erstatning for en mangelfuld renovering. Virksomheden kan dog ikke betale, så nu kan ægteparret i stedet trække beløbet fra i skat. Foto: Scanpix/arkiv

Nye regler betyder, at skatteyderne kommer til at betale for, at det gik helt galt, da østeuropæere skulle renovere et hus.

Skatterådet har givet et ægtepar tilladelse til at trække over en halv million fra i skat til dækning af den fejlslagne renovering. Det skriver Fagbladet 3F.

Et ægtepar skrev kontrakt med polakkerne om at renovere deres hus og forudbetalte 850.000 kroner. Siden har de ført retssag mod firmaet på grund af en stribe mangler. Det polske firma blev dømt til at betale ægteparret over en halv million i erstatning. Men virksomheden er ikke i stand til at betale.

Nu har Skatterådet afgjort, at parret så kan trække den halve million fra i skat. Fradraget skyldes en ændring af den såkaldte kursgevinstlov.

Skatterådgiver Christian Amby kan godt forstå, hvis nogen undrer sig over, at parret får sådan et fradrag.

- Men det er bare en følge af lovgivningen. Politikerne ændrede loven for nogle år siden, og da gennemtænkte de måske ikke alt, hvad folk kan få fradrag for, siger Christian Amby.

SKAT har krævet dokumentation for, at ægteparret ikke kan få pengene i Polen, inden de kan skrive den halve million på selvangivelsen som et fradrag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.