Plejehjemsbeboere udsat for svigt: Nu er lederen fyret

I Skanderborg er en leder af et nyt plejehjem sat fra jobbet for at have behandlet de ældre beboere dårligt. Fem af beboerne dehydrerede.
Der var alt andet end trygt og rart for beboerne på Dagmargården i Skanderborg.
Der var alt andet end trygt og rart for beboerne på Dagmargården i Skanderborg. Foto: Scanpix/arkiv

Fem beboere på et nyt plejehjem i Skanderborg har fået så dårlig omsorg, at de har været dehydreret.

Nu er lederen fyret, men formanden for beboer- og pårørenderådet mener, at der har været problemer med behandlingen af de ældre lige siden åbningen sidste sommer.

- Der er ikke nogen plejere. Jeg ringer på min lille klokke, men de kommer ikke ned til mig.

Sådan sagde Dorthe Staldkarls 82-årige demente far til hende kort efter, han var flyttet ind på plejehjemmet Dagmargården i Skanderborg sidste sommer.

Dagmargården er helt nyt og har 34 beboere. En rapport fra Skanderborg Kommunes eget tilsyn i januar bekræfter, at det halter med omsorgen.

Der mangler blandt andet navn og cpr.nummer på medicinen. Der er beskidt på toilettet og i spisekrogen. Der er for gammel ymer i køleskabet, og personalet spørger ikke nysgerrigt og undersøgende, viste rapporten.

Og 26. marts får kommunen så at vide af personalet, at sygehuset i Horsens har konstateret, at fem beboere, der var indlagt på sygehuset på grund af generel svækkelse, også var dehydrerede - altså led af vædskemangel.

- Det er stærkt beklageligt over for de pågældende og de pårørende, at det er sket. Der er jo ikke nogen, der har været truet på deres liv, men det kunne have ført til alvorlige situationer, siger kommunens ældrechef Jan Møller Iversen.

Nu skal en ny leder rette op på forholdene.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.