Plejehjem får lov at bestemme selv: Nyt forsøg skal give bedre forhold

Aalborg Kommune vil give to plejehjem mere selvbestemmelse for at undersøge, om det giver bedre forhold.
- Så vil vi se, om der er nogle ting ude på det enkelte plejehjem, hvor man tænker, om man kan gøre det bedre, siger næstformand i ældre- og handicapudvalget, Mette Ekstrøm (S). 
- Så vil vi se, om der er nogle ting ude på det enkelte plejehjem, hvor man tænker, om man kan gøre det bedre, siger næstformand i ældre- og handicapudvalget, Mette Ekstrøm (S).  Foto: Scanpix arkiv

Kan det blive bedre at bo på et plejehjem, hvis dem der er nærmest hverdagens beslutninger får lov til at bestemme mere?

Det vil man undersøge i Aalborg, oplyser DR Nordjylland.

Som en del af budgettet for næste år, har politikerne bestemt, at to plejehjem skal have mulighed for netop det.

Aalborg Kommune har omkring 50 plejehjem, og derfor giver det god mening at prøve det af, fortæller Næstformand i ældre- og handicapudvalget, Mette Ekstrøm fra Socialdemokraterne.

- Så vil vi se, om der er nogle ting ude på det enkelte plejehjem, hvor man tænker, om man kan gøre det bedre, siger Mette Ekstrøm til DR Nordjylland.

Forslaget betyder, at de to forsøgsplejehjem selv kan bestemme, om midlerne skal bruges på pleje, hvis plejehjemmet har mange svage borgere, eller aktiviteter hvis der er mange friske borgere på plejehjemmet.

Altså mindre styret fra centralt hold, fortæller Mette Ekstrøm.

- Vi sidder i en stor organisation og kommer med nogle retningslinjer, og det kan egentlig godt være, der er nogle, der går rundt ude på det enkelte plejehjem og tænker, at det er fuldstændig tosset.

- Og at hvis vi gjorde det på en anden måde, så ville vi kunne få mere ud af pengene, siger hun.

De to friplejehjem er endnu ikke udpegede.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.