Platini med stikpille til Blatter: Uefa elsker Fifa

Den genvalgte Uefa-præsident Michel Platini efterspørger samarbejde og forsoning mellem Uefa og Fifa.

Det europæiske fodboldforbund (Uefa) og det internationale fodboldforbund (Fifa) har ikke altid været enige om alting, og når Fifa afholder præsidentvalg i maj, så støtter Uefa ikke den siddende præsident, Sepp Blatter.

Men ifølge den netop genvalgte præsident for Uefa, Michel Platini, så kommer beslutningen om ikke at støtte Sepp Blatter af ren kærlighed til Fifa.

- Uefa elsker Fifa, og det er på grund af kærlighed og respekt, Uefa ønsker, at Fifa er perfekt, siger Platini ifølge Reuters.

Sepp Blatter er, siden han trådte til som Fifa-præsident i 1998, blevet beskyldt for korruption, og han er ofte blevet kritiseret for kontroversielle udtalelser. For eksempel har han tidligere sagt, at der ikke findes racisme i moderne fodbold.

Michel Platini blev tirsdag på den årlige Uefa-kongres genvalgt som præsident for det europæiske fodboldforbund.

Det betyder, at Platini får yderligere fire år på den europæiske fodboldtrone, og i den anledning havde franskmanden et budskab til Fifa og Sepp Blatter, som på trods af manglende opbakning fra Uefa er favorit til at blive genvalgt til Fifa-præsident.

- Det ser ud til, at vi skal arbejde sammen i nogle flere år, så jeg vil gerne fortælle jer noget: "Tro ikke på alt, I (Fifa) hører", siger Platini og fortsætter:

- Nogle mennesker forsøger at vende Fifa og Uefa imod hinanden, fordi de selv ønsker at herske. De prøver at isolere de påståede arrogante og selviske europæere. Igen, lad være med at tro på alt, hvad I hører, siger Platini.

- Vi europæere ønsker et stærkt Fifa. Et Fifa som er respektabelt og respekteret, for Fifa er og har altid været fodbolds højeste instans.

- Fifa skal vide, at Uefa er vil samarbejde med jer. Hånd i hånd. For fodboldens skyld, for de 209 nationale fodboldforbunds skyld og for Fifas skyld, siger Platini.

Der var ingen modkandidater til Platini i valget til Uefa-præsident.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.