Pladsbillet i julen? Du kan nå det endnu

Start ikke juleferien med at stå op i toget. Der er rig mulighed for at sikre sig en pladsbillet. Læs, hvordan juletrafikken tegner sig.

De færreste af os ønsker at skulle stå oprejst i togets midtergang med favnen fuld af julegaver, når vi drager på juleferie med DSB. Derfor kan du med fordel sikre dig pladsbilletterne allerede nu.

Der vil især blive kamp om pladserne den 23. december i de kommende dage og uger, oplyser informationschef i DSB, Tony Bispeskov.

- Vi forventer, at de fleste traditionen tro vil rejse på juleferie den 23. december. Særligt hvis man rejser fra øst mod vest, det vil sige fra København mod Fyn og Jylland, vil det være en god idé at sikre sig pladsbilletter snarest, siger Tony Bispeskov.

Det skyldes, at juleaften falder på en torsdag i år, men allerede fredagen før, den 18. december, går mange skolebørn på juleferie. Derfor er juletrafikken i år bredt mere ud med mindre travlhed til følge, vurderer DSB.

- Men hvis man allerede nu ved, at man vil rejse den 23. december, vil jeg anbefale at få pladsbestillingen overstået, så man ikke risikerer at skulle sidde ned på en tur, som i nogle tilfælde kan vare flere timer, siger Tony Bispeskov.

Indtil videre er det især stillezonerne på afgange fra København mod Aarhus, der er rift om, men kun én afgang om formiddagen er udsolgt.

Store hjemrejse-dag begynder den 26. december, hvor der også er næsten frit valg på hylderne lige nu.

Rejser du i bil i juleperioden, kan du godt forvente at ende i en trafikprop eller to allerede den 18. december, når skolerne går på juleferie.

- Der vil sikkert stadig være en del, der skal have købt julegaver den 18. december, og mange rejser på juleferie den samme dag, så rejser du sidst på eftermiddagen fredag, vil der være en risiko for tæt trafik, oplyser den vagthavende hos Vejdirektoratets trafikcenter, Maiken Moores.

Ellers er det især den 22. og den 23. december, hvor der forventes at være mange biler på vejene fra Sjælland i retning mod Fyn og Jylland, siger Maiken Moores.

Mange håber på en hvid jul i år, men selvom det skulle glippe med sneen, kan vejret stadig godt give problemer.

- Den store joker i forhold til juletrafikken er vejret, særligt hvis der falder sne, eller hvis vi bliver ramt af et kraftigt regnvejr. Så tjek eventuelt trafikken.dk, inden I tager afsted, lyder anbefalingen fra Vejdirektoratet.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.