Pizza-drab: Mand skyldig i skuddrab

Retten i Glostrup har kendt en 30-årig mand skyldig i drabet på Ozan Özcan sidste år. Senere udmåles straffen.
Retten i Glostrup har kendt en 30-årig mand skyldig i drab.
Retten i Glostrup har kendt en 30-årig mand skyldig i drab. Foto: MAGNUS HOLM/POLFOTO

Retten i Glostrup er overbevist om, at drabet på 21-årige Ozan Özcan i april sidste år blev begået af en 30-årig mand, som er tiltalt i sagen.

Den mistænkte er kendt skyldig i drabet, og mandag eftermiddag vil retten afgøre, hvilken straf han skal have.

Drabet fandt sted 12. april 2014. Ozan Özcan stod ifølge anklagen sammen med to kammerater ved et pizzeria i krydset ved Rybjerg Allé og Maj Allé i Mørkhøj i Gladsaxe ved 19-tiden, da der blev affyret skud mod dem.

Den 21-årige blev ramt og kort efter erklæret død på Herlev Hospital.

Ifølge anklageskriftet sigtede den 30-årige med en pistol mod to andre personer i krydset "i den hensigt at dræbe". Det lykkedes dog ikke.

Den 30-årige nægter sig skyldig i drabet og har under retssagen sagt, at han slet ikke var til stede, da skudepisoden fandt sted.

Derimod har den dræbtes venner, som var på stedet, udpeget den 30-årige som gerningsmanden.

Ozan Özcan har tidligere været medlem af banden Værebros Hårde Kerne, som er smeltet sammen med den hollandske motorcykelgruppe Satudarah, som har åbnet en afdeling i Danmark.

Derfor troede politiet i første omgang, at der var tale om et bandeopgør. Men den teori er senere afkræftet. Motivet skal findes i "nogle uoverensstemmelser", har politiet tidligere oplyst.

Ud over at være tiltalt for drab og drabsforsøg er den 30-årige mistænkt for at være i besiddelse af euforiserende stoffer, heriblandt cirka 2700 gram skunk.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.