Pind: Skal være slut med hårdkogte unge kriminelle

Søren Pind lægger ikke skjul på, at kriminelle unge bliver sat øverst på dagsordenen i Justitsministeriet.
Det skal være slut med små hårde kerner af hårdkogte kriminelle under Søren Pinds ledelse i Justitsministeriet.
Det skal være slut med små hårde kerner af hårdkogte kriminelle under Søren Pinds ledelse i Justitsministeriet. Foto: LINDA JOHANSEN/POLFOTO

Det skal være slut med små hårde kerner af hårdkogte kriminelle under Søren Pinds ledelse i Justitsministeriet.

- Den ambition jeg har for det her arbejde, det er, at når det er slut, så bliver det minimalt, hvad vi kommer til at høre fra dem, siger den nye justitsminister, Søren Pind (V), i sin tale om de unge hårdkogte kriminelle, da han mandag får overdraget Justitsministeriet.

I ministeriet afløser han den nye formand for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, som også får lykønskninger med på vejen og en kaffemaskine, så hun kan have hånd i hanke med de interne socialdemokratiske kaffeklubber.

Til gengæld får Søren Pind en sherifstjerne til at sætte på tøjet og en påmindelse om, at han skal passe på "vores børn og unge".

Stjernen refererer til Søren Pinds egen udtalelse om, "at der er kommet en ny sherif i byen" efter folketingsvalget, og den nye justitsminister lægger da heller ikke skjul på, at han vil stramme op over for de kriminelle.

De unge skal være en del af fællesskabet i stedet for det, Søren Pind kalder "udenfor -skabet", og derfor må det diskuteres, "hvilke skub" der skal til, siger han.

Det gælder blandt andet en diskussion om den kriminelle lavalder, som Venstre gik til valg på at sænke.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.