Pilotstrejke kostede Norwegian 300 millioner

Pilotstrejken hos Norwegian endte isoleret set med at koste omkring 300 millioner danske kroner.
Beregninger fra selskabet viser, at pilotstrejken blev en meget dyr omgang.
Beregninger fra selskabet viser, at pilotstrejken blev en meget dyr omgang. Foto: Hans Olav Nyård / Norwegian/free

Pilotstrejken hos Norwegian, der sluttede 10. marts efter halvanden uges strejke, har kostet luftfartsselskabet en større pose penge.

Det fremgår af beregninger fra Norwegian i forbindelse med selskabets trafiktal for marts.

Strejken, som blev igangsat af fagforeningen Parat og den skandinaviske pilotforening, betød en del aflyste flyvninger. De kostede omkring 120 millioner norske kroner i tabte indtægter, svarende til omkring 100 millioner danske kroner.

Desuden kom ekstraomkostninger til at tage sig af passagererne op på 110 millioner norske kroner, som i danske kroner svarer til cirka 95 millioner.

- Dette inkluderer køb af billetter med andre selskaber, mad og hotelovernatninger for strandede passagerer, skriver Norwegian i en pressemeddelelse.

Indtægtstabet i form af tabte fremtidige bookinger er beregnet til 120 millioner norske kroner.

I alt løber "strejkeregningen" isoleret set op på omkring 350 millioner norske kroner, svarende til omkring 300 millioner danske kroner, oplyser Norwegian.

- Strejken blandt de skandinaviske piloter påførte Norwegian meget store omkostninger, siger Bjørn Kjos, administrerende direktør hos Norwegian.

- Dette er et tab, som vi må leve med. Heldigvis fortsætter vi med at tiltrække mange nye kunder i Europa og USA, som vejer op for, at kunderne i Skandinavien så sig nødt til at flyve med konkurrenterne, fortsætter topchefen.

I marts fløj 1.726.180 passagerer med Norwegian. Det er et fald på fire procent sammenlignet med samme måned sidste år.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.