Pilotprins redder liv: Kom med ham på arbejde

Den britiske prins William har inviteret offentligheden med ind i ambulancehelikopteren, hvor han arbejder.

De britiske prinser Harry og William er kendt som et par modige mænd.

Og nu får nysgerrige sjæle en sjælden mulighed for at komme helt tæt på prins William, når han er på arbejde som pilot i ambulancehelikopteren East Anglian Air Ambulance.

Det britiske medie BBC har fulgt prinsen og hans kolleger i helikopteren og giver i en ny digital fortælling et indblik i holdets arbejde.

BBC viser billeder af ambulanceholdets arbejde og bringer interviews med prinsen, der under vagterne som pilot ikke tiltales på samme formelle måde, som han plejer.

- Når jeg tager min ambulancehat på og kommer her for at flyve, så er jeg en del af holdet, fortæller prins William til BBC.

På arbejdet har prinsen navnet "William Wales", og mellem ambulancens livsvigtige udrykninger hygger prinsen sig med sine kolleger på basen. Arbejdet som pilot i ambulancehelikopteren er noget, som prinsen helst ikke vil undvære, forklarer han til BBC.

- Jeg ser frem til at møde her hver dag, hvad enten det er klokken 05.30 om morgenen eller til klokken 2 om natten. Vagten er spændende, og jeg elsker at samarbejde. Det er noget, som mit andet job ikke nødvendigvis tilbyder, fortæller prinsen.

Se hele historien fra BBC her: http://www.bbc.com/future/gallery/20160914-inside-the-trauma-team-where-prince-william-is-a-pilot?ocid=twfut

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.