Piloter advarer aspiranter: Find et andet job med bedre løn

Danske pilotforeninger vil ikke anbefale andre at uddanne sig til at blive pilot.
ARKIVFOTO: - Jeg tror ikke, at du finder mange piloter i Danmark, der vil anbefale jobbet til nogen, siger formanden for Dansk Pilotforening, Niels Møller.
ARKIVFOTO: - Jeg tror ikke, at du finder mange piloter i Danmark, der vil anbefale jobbet til nogen, siger formanden for Dansk Pilotforening, Niels Møller. Claus Bech/Scanpix

Forholdene for de danske piloter er efterhånden så ringe, at ikke engang piloterne selv vil anbefale andre at blive deres kollegaer.

Det siger formanden for Dansk Pilotforening, Niels Møller.

- Jeg tror ikke, at du finder mange piloter i Danmark, der vil anbefale jobbet til nogen. Jeg mener, man bør finde sig en anden uddannelse, hvis man som pilot vil bo i Danmark med sin familie, for fremtiden ser ikke god ud. Man risikerer at skulle flytte rundt i verden og arbejde under dårlige forhold for at klare sig, siger Lars Møller, der repræsenterer de danske SAS- og Cimber-piloter til tv2.dk.

Udsigten til et hæderkronet job som pilot blev i den forgangne uge formørket af endnu en et blodrødt SAS-regnskab. Der er udsigt til fyringer og forringet overenskomst for flere danske piloter.

Også Anders Mark Jensen, der er næstformand i Flyvebranchens Personale Union, fraråder folk at blive pilot, hvis han bliver spurgt, om han kan anbefale det. Han minder om, at uddannelsen som regel er selvbetalt.

- Inden man låner en lille million, som uddannelsen koster, så skal man forstå, at pilottilværelsen ikke er det glamourøse liv, som det ofte fremstilles som i Hollywood-filmene. Hvis man vil leve et mere luksuriøst liv, så bør man tage en universitetsuddannelse, hvor løn og vilkår er bedre, siger Anders Mark Jensen, der nu opfordrer politikerne til at gribe ind.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.