Pige brændt til døde efter voldtægtsforsøg

Fire anklagede er anholdt, mens to forsat er på fri fod efter drab på ung pige i en indisk landsby.
En ny rystende voldssag mod en ung kvinde i Indien sætter igen fokus på den omfattende vold mod kvinder i det store land.
En ny rystende voldssag mod en ung kvinde i Indien sætter igen fokus på den omfattende vold mod kvinder i det store land. Foto: Colourbox/free

En ung pige er død i det nordlige Indien en uge efter, at en gruppe mænd satte ild til hende for at modstå forsøg på et seksuelt overgreb, oplyser politiet.

Myndighederne i byen Shahjahanpur har anholdt fire mænd efter episoden, da den 15-årige pige for halvanden uge siden blev angrebet straks efter, at hun havde forladt sit hjem i delstaten Uttar Pradesh.

Pigens familie har fortalt, at seks mænd trak hende tilbage i huset, da hun forsvarede sig mod deres seksuelle tilnærmelser, siger betjenten RK Sahu.

Mændene hældte derefter petroleum over pigen og satte ild til hende, angiveligt som straf for at blive afvist.

Pigen blev kørt til et lokalt hospital, men hun døde en uge efter angrebet.

- Fire af de seks anklagede er anholdt. Alle kommer fra samme landsby, og de er fra samme kaste som pigen, siger RK Sahu.

Angrebet er det seneste i en stribe seksuelt motiverede overfald på piger i Indien, hvor der for alvor kom international fokus på voldelige voldtægter, da en student døde i 2012 efter en gruppevoldtægt i en bus i New Delhi.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.