Pia K.'s søn står frem: "Super-frustrerende, at jeg ikke bare kunne være mig"

Troels Thorup Gamst træder i et interview frem efter hele livet at have undgået offentligheden. Han er træt af, at det er hemmeligt, at han er søn af Pia Kjærsgaard.
Troels Thorup Gamsts mor er Pia Kjærsgaard, som har siddet i Folketinget siden 1984. Først som medlem af afdøde Mogens Glistrups parti, Fremskridtspartiet, og siden som medlem og grundlægger af Dansk Folkeparti. Pia Kjærsgaard er i dag formand for Folketinget.
Troels Thorup Gamsts mor er Pia Kjærsgaard, som har siddet i Folketinget siden 1984. Først som medlem af afdøde Mogens Glistrups parti, Fremskridtspartiet, og siden som medlem og grundlægger af Dansk Folkeparti. Pia Kjærsgaard er i dag formand for Folketinget.
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix/arkiv

46-årige Troels Thorup Gamst har indtil nu holdt sig under radaren og undgået, at der i offentligheden blev sat lighedstegn mellem ham og hans ophav.

Hans mor er Pia Kjærsgaard. Og det har ikke været helt nemt for Troels Thorup Gamst. Det fortæller han i et interview med Ekstra Bladet mandag.

- Det er noget, som er sket gradvist, og det går mange år tilbage. Jeg vil tro, at det startede i slutningen af min teenagetid, fordi folk har haft den holdning til min mor, som de har haft. Og den måde, som de har reageret på i skolen. Nok mere lærerne end kammeraterne, der var lidt ligeglade. Derfor lærte jeg hurtigt, at det nok var meget godt bare at være mig, uden at de vidste, hvem min mor var, siger Troels Thorup Gamst til Ekstra Bladet.

Han har været træt af hemmelighedskræmmeriet:

– Det har været super-frustrerende, at jeg ikke bare kunne være mig og fortælle, hvad min mor laver, ligesom alle andre. Jeg har bare gerne villet være mig selv, og det har været irriterende, at jeg langt op i 40’erne ikke har kunnet fortælle om min baggrund, siger Troels Thorup Gamst.

Årsagen til, at han nu dukker op, er et ønske om at arbejde med politik. Han har allerede sin daglige gang på Christiansborg. Her har han siden oktober sidste år arbejdet som faglig konsulent i Dansk Folkepartis sekretariat.

Han bistår partiets retsordfører Peter Kofod Poulsen samt integrationsordfører Martin Henriksen med at forme partiets politik.

Troels Thorup Gamsts baggrund er ellers pædagogikken, men han droppede sit arbejde som pædagog og afdelingsleder på en døgninstitution for kriminelle unge for at blive en del af det parti, som hans mor var med til at grundlægge i 1995.

Han har dog allerede gødet jorden med holdninger. For en håndfuld år siden begyndte han at skrive indlæg til medierne og har optrådt på debatsiderne i blandt andet Berlingske og Den Korte Avis, hvor han, ifølge Ekstra Bladet, især har agiteret for, at den kriminelle lavalder skal sænkes.

 

 

Fakta

 

Troels Thorup Gamst er uddannet pædagog.

Han har en Diplom-uddannelse i socialpædagogik og en systemisk lederuddannelse.

På hans webside præsenteres han desuden som skribent, foredragsholder og debattør.

Han har arbejdet som medarbejder, leder og konsulent indenfor det pædagogiske felt siden 1995,. Primært med udsatte og kriminelle unge.

 

Troels Thorup Gamst bruger sjældent sit mellemnavn.

Se mere på hans webside, www.troelsgamst.dk.

Her kan man blandt andet finde de debatindlæg han har skrevet siden 2011.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.