Pia K’s nye job: Så meget tjener hun

Pia Kjærsgaard får samme løn som statsministeren, når hun tiltræder posten som formand for Folketinget.
Pia Kjærsgaard kan glæde sig til den store løncheck, der følger med titlen som formand for Folketinget.
Pia Kjærsgaard kan glæde sig til den store løncheck, der følger med titlen som formand for Folketinget. Foto: Scanpix

Når Pia Kjærsgaard (DF) med stor sandsynlighed udnævnes til ny formand for Folketinget fredag, kan hun se frem til en løncheck på størrelse med statsministerens, der per 1. april 2015 lød på 1.470.744,45 kroner om året.

Onsdag eftermiddag meldte Liberal Alliance og de konservative ud, at de støttede op om Pia Kjærsgaard som ny formand for Folketinget.

Der skal altid vælges ny formand efter et valg, og da alle borgerlige partier nu peger på Pia Kjærsgaard, ser det ud til, at det er hende, der fremover skal sørge for god ro og orden i folketingssalen.

Bolig og bil til rådighed

Posten som formand for Folketinget er meget prestigefyldt og anses som noget af det fineste, man kan vælges til i det danske samfund.

Det afspejles i lønnen, der er på højde med en statsministers. Derudover får folketingets formand også stillet en bolig i Folketinget og en bil til rådighed, skriver dr.dk.

Folketingets formand er chef for omkring 400 ansatte i Folketingets administration og skal sørge for gode arbejdsforhold for folketingsmedlemmerne. Det er blandt andet formandens opgave at være ordstyrer på møderne i folketingssalen og tage i mod den kongelige familie på Folketingets åbningsdag efter sommerperioden.

Pia Kjærsgaard kommer til at overtage posten efter Mogens Lykketoft (S), der nu skal lede FNs generalforsamling.

Kilder: Folketingets hjemmeside, Statsministeriets hjemmeside og dr.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.