Pia K. til Ayaan Hirsi Ali: "Du er mit idol!"

Ayaan Hirsi Ali lodret uenig, når DF vil smide alle ikke-vestlige ud af Danmark
Ayaan Hirsi Ali blev modtaget som en dronning hos DF og fik en Georg Jensen-marguerit som gave. Smykket, som Pia Kjærsgaard altid går med - og som dronning Margrethe ofte ses med.
Ayaan Hirsi Ali blev modtaget som en dronning hos DF og fik en Georg Jensen-marguerit som gave. Smykket, som Pia Kjærsgaard altid går med - og som dronning Margrethe ofte ses med. Scanpix/Jens Astrup

"Jeg forstår ikke dansk, men jeg har hørt rygter om, at jeres parti vil stoppe al indvandring fra ikke-vestlige lande?"

Spørgsmålstegnet fik ikke lov at hænge længe i luften på DF's årsmøde i Herning, før et brag af klapsalver gav svaret. Jo, det havde de da så sandelig tænkt sig - og den somalisk-fødte Ayaan Hirsi Ali, som var den højt profilerede gæstetaler på DF's landsmøde, var målløs.

Hun kiggede ud over den fyldte sal og sagde:

Hvad med mig?

"Gør I? Jamen, jeg kommer jo også fra et ikke-vestligt land."

Det gav lidt uro i salen - de var jo ellers så enige med Ayaan Hirsi Ali, som i næsten en time havde givet sin harske kritik af de forhold, der eksisterer i samfund, hvor sharia-lovgivningen gælder.

I stedet for DF's forslag til totalt stop for indvandrere fra muslimske - som blev lanceret på sommergruppemødet i august - foreslog Ayaan Hirsi Ali, at DF i stedet skulle kræve, at udlændinge skrev under på en kontrakt om at respektere forholdene i det danske samfund.

Klappede forkert

"Hvis ikke folk vil gøre det, er det hjem."

Så klappede de - men så var det, at hun fortsatte:

"Men det er forkert at sige, at alle ikke-vestlige ikke kan komme ind i Danmark."

Et par enkelte formastede sig til at klappe - men det holdt de hurtigt op med.

Håret i suppen - men kun det ene

Ayaans uenighed i DF's politik var det enlige hår i suppen. For ellers var det et Dansk Folkeparti med stoltheden uden på tøjet, der præsenterede Ayaan Hirsi Ali, som er politibeskyttet i højeste potens, da der er fremsat gentagne dødstrusler mod hende.

Derfor er hun altid omgivet af sikkerhedsvagter - ganske som Pia Kjærsgaard i øvrigt.

Pia Kjærsgaard har længe beundret Ayaan Hirsi Ali og har flere af hendes bøger stående hjemme på reolen i Gentofte. Og Pia K. lod sig ikke mærke af de knubbede ord, da hun takkede Ayaan Hirsi Ali for talen:

De mange Rasmussen'er

"Du er manges idol - du er mit idol," sagde hun - og så klappede de igen.

Det gjorde de også, da Ayaan gik målrettet mod sharia-lovgivningen, det gjorde de, da hun fortalte om den undren over alle disse Rasmussener', hun havde mødt i dansk politik.

Det var, da hun besøgte Anders Fogh Rasmussen i Statsministeriet for fem år siden, hvor han præsenterede hende for Lars Løkke. Og fortalte om sin forgænger, Poul Nyrup - begge med tilnavnet Rasmussen.

Her hed de Saud - i Danmark Rasmussen

Så følte Ayaan sig hensat til barndommen i Somalia og senere i Saudiarabien:

"Her hed undervisningsminister Saud. Her hed forsvarsminister Saud. Her hed udenrigsministeren Saud. Og så kom jeg til Danmark og så hed de alle sammen Rasmussen."

"Men det var et tilfælde. Det var det ikke i de andre lande, hvor en familie sidder på hele magten," sagde Ayaan Hirsi Ali.

Tak

Som fik en Georg Jensen-marguerit fra DF for sin tale. Det er blevet partiets blomst - ligesom Dannebrog er partiets logo.

Og Pia Kjærsgaard kunne også fortælle Ayaan Hirsi Ali, at også dronning Margrethe går med margueritten.

Ayaan Hirsi Ali sagde tak.

 

 

Ayaan Hirsi Ali

Ayaan Hirsi Ali er 41 år, bosat i USA i dag. Hun er født i Somalia, flygtede til Holland, hvor hun blev medlem af Parlamentet. Hun har skrevet fem bøger, bl.a. 'Jeg anklager' og skrev manuskriptet til 'Submission', som kostede instruktøren Theo van Gogh livet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.