Pia K. får flygtninge som naboer

Pia Kjærsgaard og manden kan se frem til at 50 flygtningebørn flytter ind meget tæt på parrets hjem i Gentofte.
Pia Kjærsgaard forsøgte at bremse beslutningen om at lade 50 unge uledsagede flygtninge flytte ind 200 meter fra hendes hjem. 
Pia Kjærsgaard forsøgte at bremse beslutningen om at lade 50 unge uledsagede flygtninge flytte ind 200 meter fra hendes hjem.  Foto: Scanpix/Torkild Adsersen/Sophia Juliane Lydolph/Arkiv

Hun forsøgte at kæmpe imod, men uden held. 

Folketingets formand og tidligere formand i Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, må se frem til, at der om godt en måned flytter 50 unge flygtninge ind tæt på hendes hjem i Gentofte. 

Region Hovedstad besluttede på et regionrådsmøde i går aftes, at en uudnyttet bygning på Gentofte Hospital fra 1. juni skal huse 50 uledsagede flygtninge mellem 15-20 år, skriver Ekstra Bladet.

Kun Dansk Folkeparti stemte imod beslutningen. Så nu flytter de 50 unge flygtninge altså ind 200 meter fra Kjærsgaards hjem. 

Foreslog teltlejre 

DF-dronning har ellers i længere tid kæmpet imod, at de unge uledsagede flygtninge skulle flytte ind i nabolaget.  

Sidste år skrev Pia Kjærsgaard adskillige læserbreve til lokalavisen 'Villabyerne,' skriver Ekstra Bladet.

I et brev argumenterer hun imod, at de 50 unge flygtninge skal flytte ind i den uudnyttede bygning tæt på hende. Hun påpeger blandt andet, at andre kommuner har oprettet teltlejre og flygtningepavilloner som løsninger på bolig-problemet. 

Manden er målløs

Pia Kjærsgaards mand Henrik Thorup, der som medlem af Dansk Folkeparti sidder i Region Hovedstadens forretningsudvalg og regionsrådet, er ifølge Ekstra Bladet 'målløs' over vedtagelsen. 

Også Henrik Thorup har fået spalteplads i lokalavisen. I et læserbrev rasede Pia Kjæergaards mand over, at regionen aldrig har godkendt de 50 flygtninge på Gentofte Sygehus, skriver Ekstra Bladet. 

Thorup mener angiveligt, at der skulle have været fejl i den godkendelsesprocedure, der ligger til grund for udlejningen af bygningen på Gentofte Hospital til husning af de unge flygtninge. 

Lejemålet skal i følge kommunen benyttes til midlertidig boligplacering af de 50 flygtninge samt dertilhørende aktiviteter og administration.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.