Pia Dyhr om pædagog-aftale: "Det bli'r meget bedre"

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, jubler over, at der med ny politisk aftale kommer flere pædagoger. Men Venstre tror ikke på, at aftalen ville kunne mærkes.
SF's Pia Olsen Dyhr er glad. Det er Venstres børneordfører ikke.
SF's Pia Olsen Dyhr er glad. Det er Venstres børneordfører ikke. Niels Ahlman Olsen/Scanpix

Victor, Cecilie og deres små venner får fremover mere voksenkontakt i børnehaven. Det mener SF i hvert fald vil være effekten af den nye aftale, som partiet har lavet med Enhedslisten og regeringen som et led i årets aftale om finansloven.

Med aftalen kommer der ifølge partierne 600 flere pædagoger ud i de danske institutioner i løbet af de næste fire år.

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, er tilfreds:

"I institutionen skal man mærke, at der kommer en ekstra pædagog, når der er spidsbelastning. Det er op til kommunerne. Det kan være i åbningstiden, når kun én voksen står med rigtig mange børn. I nogle socialt pressede institutioner kan det være en legepædagog," siger hun til Ritzau.

Men hos Venstre tror børne- og familieordfører Louise Schack Elhom ikke, at aftalen reelt får betydning:

"Jeg er i tvivl om, hvorvidt der kommer mange flere pædagoger ud af det her," siger hun til DR Nyheder.

SF's Pia Olsen Dyhr tror, at aftalen betyder bedre normering i børneinstitutionerne. For at få penge fra puljen må kommunerne med en revisorpåtegning dokumentere, at de har ansat flere pædagoger. Og de øremærkede penge vil sikre, at hjælpen når frem.

"2012 kunne vi have fået et gigantisk løft med 1500 ekstra pædagoger. Men beløbet blev ikke brugt til at få flere hænder. I erkendelse af det så er vi nødt til at stramme kommunernes kriterier. Derfor har vi lavet puljen, så pengene ikke forsvinder," siger Pia Olsen Dyhr til Ritzau.

Men Venstres Louise Schack Elhom er skeptisk:

"Det ender jo ofte med enormt meget bureaukrati, for man skal jo søge om midlerne. Hvis man kigger på, hvordan det tidligere er gået med de her ansøgningspuljer, så plejer det at være ret mislykket," lyder hendes kritik ifølge DR.

Fakta om den nye aftale

 

Regeringen, SF og Enhedslisten har øremærket 250 millioner kroner årligt i fire år til et løft i landets daginstitutioner.

 

* Normeringen i dag i kommunerne er på 3,5 barn pr. voksen på 0-2 års området og 6,7 barn pr. voksen på 3-5 års området.

 

* I 2009 lød normeringen på henholdsvis 3,2 og 6,1.

 

* Pædagogernes fagforening, Bupl, anbefaler en normering på 2,5 barn pr. voksen på 0-2 års området og 5,0 barn pr. voksen på 3-5 års området.

 

* Der er 3905 vuggestuer, børnehaver og aldersintegrerede institutioner i Danmark.

 

* 274.335 børn går i vuggestue, børnehave eller aldersintegreret institution.

 

Kilder: Bupl og Danmarks Statistik.

 

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.