Pia blev fyret efter endt barsel: Nu får hun mega-erstatning

Handicapmedhjælperen kan nu se frem til 350.000 kroner i godtgørelse lige som arbejdsgiveren, Handicapformidlingen ApS, skal dække sagsomkostningerne.
Handicapmedhjælperen Pia Hansen blev i 2013 afskediget blot en måned efter endt barselsorlov.
Handicapmedhjælperen Pia Hansen blev i 2013 afskediget blot en måned efter endt barselsorlov. Foto: Scanpix/arkiv

Østre Landsret har netop afgjort, at det er i strid med ligebehandlingsloven at afskedige en medarbejder, der lige er kommet retur fra barselsorlov. Især hvis medarbejderen hverken har set dokumentation for afskedigelsen eller har fået en advarsel forinden.

Dommen sker efter, at handicapmedhjælperen Pia Hansen i 2013 blev afskediget blot en måned efter endt barselsorlov. Hun fik hverken forudgående advarsel eller ordentlig besked om årsagen til fyringen, og kort tid efter blev barselsvikaren ansat i hendes sted.

FOA, som har ført sagen på vegne af Pia Hansen, er glade for dommen, der bliver offentliggjort den 1. december.

- Vi havde klart forventet at vinde sagen i landsretten. Både på grund af sammenhængen mellem endt barselsorlov og afskedigelse samt den udokumenterede begrundelse for afskedigelsenforklarer juridisk konsulent i FOA Eike Byg Huish.

Pia Hansen selv er kortfattet, men glad:

- Jeg og min familie har været ude og fejre afgørelsen. Jeg er meget glad og lettet, siger Pia Hansen til Fagbladet FOA.

Handicapmedhjælperen kan nu se frem til 350.000 kroner i godtgørelse lige som arbejdsgiveren, Handicapformidlingen ApS, skal dække sagsomkostningerne.

Handicapformidlingen ønsker ikke at udtale sig om sagen, men på Facebook skriver det private vikarbureau:

- Handicapformidlingen mener, at dommen er forkert, eftersom vi jo ved, at beslutningen om fyring ikke havde noget med hjælperens barsel at gøre, men der er et stykke vej fra at vide, at man har ret, og frem til at kunne føre beviset for det i retten.

Handicapformidlingen undersøger i øjeblikket muligheden for at få prøvet sagen ved Højesteret.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.