Philip er arbejdsløs og med i en mandegruppe

Philip er en af de mange mænd, der har valgt at takke ja til at deltage i en frivillig selvhjælpsgruppe for mænd, der har mistet deres job. For hvem ved, måske kommer der en god ide ud af det, siger han.
36-årige Philip er en af de mange mænd, der har valgt at takke ja til at deltage i en frivillig selvhjælpsgruppe for mænd, der har mistet deres job.
36-årige Philip er en af de mange mænd, der har valgt at takke ja til at deltage i en frivillig selvhjælpsgruppe for mænd, der har mistet deres job. Privat

Da 39-årige Philip i december mistede sit job, var den første reaktion lettelse.

Fyringen kom efter længere tids sygdom, hvor han på grund af et alt for lavt stofskifte havde lidt af ekstrem træthed og manglende overskud og derfor havde arbejdet på nedsat tid. Da han vendte tilbage på fuldtid, knoklede han så meget på, at han atter måtte ned og vende.

- Derfor var det kortvarigt befriende, at jeg nu pludselig var tvunget til at tage den med ro, fortæller Philip, der arbejdede som it-supporter hos Rigspolitiet.

Der gik dog ikke lang tid, før følelsen af lettelse blev afløst af en anden.

Oprejst pande

- Det var en tom fornemmelse af stå op uden at have et job. Så let er det jo heller ikke at finde noget nyt, siger han og understreger, at han med kone og børn også følte, han havde et vist ansvar og derfor forsøgte at se positivt på fremtiden.

- Især i forhold til børnene har jeg forsøgt at tage det med oprejst pande og skåne dem. Men min kone har nok i højere grad kunnet mærke, at jeg pludselig stod i en situation, hvor jeg skulle finde ud af, hvem jeg er, og hvad jeg skal nu, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Her mødes arbejdsløse mænd

Netop det er også årsagen til, at han har valgt at være med i en af de gratis selvhjælpsgrupper, der er målrettet arbejdsløse mænd, og som FriSe og Socialt Udviklingscenter SUS står for som led i deres frivillige arbejde.

- Jeg har tidligere arbejdet som frivillig, og kender derfor lidt til den verden. Det var også via mine kontakter der, at jeg hørte om den her gruppe, fortæller Philip.

Kun for mænd

Grupperne er kun for mænd og oprettet, fordi det ofte er sværere for mænd at håndtere blandt andet arbejdsløshed. Tanken er derfor, at mændene kan bruge hinanden i grupperne og på den måde komme videre.

Selv mener Philip, at han er god til at tale med andre om, hvordan han har det. Men han vedkender, at mange mænd nok har det sværere med det.

- Til trods for, at mange bliver arbejdsløse, er det nok lidt tabubelagt at tale om. Jeg tror, kvinder tager det mindre tungt, siger han.

Philip er endnu ikke startet i gruppen, men han forventer, at det bliver en god oplevelse.

- Jeg tror da på, at vi kan drage nytte af hinanden og komme fremad. Måske de også kan hjælpe mig med at sætte nogle tanker og ideer i gang, som jeg ikke selv var kommet frem til. Selvom jeg føler, jeg ved, hvad jeg kan, kan jeg da sagtens bruge gode råd, understreger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.