Peter Myginds berømte mor: Jeg beder for ham

Jytte Abildstrøms tanker er konstant hos sønnen, der søndag blev ramt af flere blodpropper.
Mor Jytte med yngstesønnen Peter, der søndag var så uheldig at blive ramt af flere blodpropper i lungerne.
Mor Jytte med yngstesønnen Peter, der søndag var så uheldig at blive ramt af flere blodpropper i lungerne. SCANPIX arkiv

Den rødhårede livskunstner Jytte Abildstrøm fik et chok, da hendes søn, skuespilleren Peter Mygind, søndag røg på hospitalet med blodpropper i lungerne.

Det er tredje gang, den i dag 51-årige Mygind bliver sendt til tælling af blodpropper. To gange før, i 21011 og 2012, har han fået en blodprop i benet.

Søndag skete det igen - og det var meget dramatisk. Peter Mygind faldt ifølge BT om foran Gentofte Hospital og var død i et par sekunder. En tililende læge reddede ham med hjertemassage.

Som mor til Peter Mygind er Jytte Abildstrøm, 80, naturligvis dybt bekymret.

- Det, som hjælper mig, er at kunne folde hænderne og bede til Gud. Jeg har bedt til Gud for Peter, siger Jytte Abildstrøm til bt.dk.

Banker også for sønnen

Jytte Abildstrøm ønsker ikke at fortælle til BT, om der er en historik med blodpropper i familien. Men den økologisk og alternativt tænkende dame vil godt oplyse, at hun er i færd med at tage en uddannelse som tankefeltterapeut, som hendes ældste søn, Lars, underviser i.

Tankefeltterapi udøver man ved at banke hænderne sammen, banke på hovedet og på nogle energibaner på kroppen, som så sender gode tanker og energier rundt i hele kroppen.

Og Jytte Abildstrøm fortæller, at hun udover at bede for Peter også banker for sin søn.

Jytte Abildstrøm

 

Jytte Abildstrøm er 80 år. Hun blev folkeeje, da hun spillede moderen i DR's populære børneserien 'Sonja fra Saxogade' fra 1968.

 

Hun medvirkede i starten af sin karriere i mange revyer og har siden hen lavede børneteater, specielt dukketeater. Senere kunne hun opleves i crazy-programmerne om Tyllefyllebølleby banegård og i flere film.

 

Hun blev i 1961 gift med Søren Mygind, og de har sønnerne Lars og Peter, som henholdsvis terapeut og skuespiller.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.