Peter Brixtofte: Jeg fortryder ikke en skid

Peter Brixtofte fastholder stadig, at han stort set er uskyldig dømt.
Peter Brixtofte reflekterer over sagen, der bragte ham til fald som blandt andet daværende Farum Kommunes borgmester.
Peter Brixtofte reflekterer over sagen, der bragte ham til fald som blandt andet daværende Farum Kommunes borgmester.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix

- Der er da nogen, der aldrig har kunnet lide mig, også i Farum. Nu bor jeg mest hos min kæreste Nadja i Charlottenlund, men jeg handler meget på Bytorvet, og det går meget fint. Jeg fortryder ikke en skid.

Det siger Peter Brixtofte til BT. Avisen bringer onsdag et længere interview med manden, som avisen gennem en række artikler bragte til fald i begyndelsen af årtusindet. Han fortæller desuden, at han har god samvittighed og er stolt af sine 20 år i Folketinget og som borgmester i Farum.

Artikelserien betød, at Peter Brixtofte mistede sin borgmesterpost i daværende Farum Kommune, sit medlemskab af Folketinget og røg i fængsel.

Han er i dag blevet 66 år, og han fastholder stadig, at han stort set er uskyldig, skriver BT.

Groft mandatsvig

Det, som i dag bliver kaldt for Brixtofte-sagen, endte i retten, hvor den blev delt op i to:
Hovedsagen, der blandt andet vedrørte forhold om overskridelse af repræsentationskonto, returkommission og ulovlige millionlån. Derudover var der sponsorsagen, hvor borgmesteren lod Farum Kommune betale overpris for blandt andet pensionistrejser og byggeopgaver, hvorefter overprisen røg retur som sponsorstøtte til lokale boldklubber.

Både ved Byretten og i Landsretten blev Brixtofte idømt i alt fire års fængsel for groft mandatsvig, to år for hver sag. Højesteret stadfæstede dommen i sponsorsagen i 2008.
I alt har Peter Brixtofte afsonet to år.

- Retssagen var en parodi. Jeg bliver aldrig enig i den dom eller i den journalistik, der blev bedrevet. Det er noget underligt noget at blive spærret inde. Men jeg måtte jo indrette mig efter det. Og jeg er blevet behandlet utroligt godt af både indsatte og ansatte. Jeg har aldrig haft en konflikt med nogen. Kommissionens rapport er strålende. Den har kostet en formue, og ingen gider læse den. Var den kommet først, var der aldrig kommet nogen retssag, siger Peter Brixtofte til avisen. Han mener Højesteret tog fejl.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.