Peter Bellis kone taler ud: Peter døden nær efter lægesjusk

En urinvejsinfektion udviklede sig fatalt for rockulven.
June og Peter var bare 'meant to be'. De blev hemmeligt forlovet juleaften 1965 og har være uadskillelige siden.
June og Peter var bare 'meant to be'. De blev hemmeligt forlovet juleaften 1965 og har være uadskillelige siden. Foto: SCANPIX arkiv

Hele Danmarks rockulv Peter Belli var uhyggeligt tæt på at gå til de evige jagtmarker, da han for to år siden fik en urinvejsinfektion, der udviklede sig fatalt.

Det fortæller ulvens kone, June Belli, i dag til Ekstra Bladet. Ifølge June var en lægefejl årsag til, at sygdommen udviklede sig så kritisk. Det kunne, siger hun, have været undgået, hvis bare den første læge, der tilså hendes populære mand, havde givet ham den rigtige medicin.

- Lægen har været tæt på at slå ham ihjel, siger June Belli til Ekstra Bladet, som dog ikke har fået en kommentar fra lægen, der er under anklage.

Men June Belli er sikker i sin sag. Hun beskriver et dramatisk forløb, hvor Peter Belli en dag følte sig ualmindeligt træt og tissede blod - hvorefter han blev sendt hjem fra lægen med noget type penicillin, der ifølge June ikke var den rigtige type - og derfor ikke fik nedkæmpet infektionen.

Belli drog på turné i den tro, at at alt var godt, men da han kan hjem, faldt han bogstaveligt talt om af udmattelse. Rockulven røg på hospitalet, og her viste det sige, at urinvejsinfektionen havde udviklet sig til såkaldt sepsis - en blodforgiftningstilstand i et indre organ, der kan brede sig til resten af kroppen.

Peter Belli er født med kun én nyre. Den satte ud efter et par dage på hospitalet. Han blev overført til intensiv, hvor han lå i fire dage - svævende mellem liv og død.

Det benhårde sygdomsforløb har kostet rockægteparret masser af psykiske og fysiske kræfter. Og penge. Bellis indkomst var i en lang periode lig nul. Men, siger hans kone, det vigtigste er, at han klarede den.

June og Peter Belli har ingen planer om at klage over lægebehandlingen. De har ifølge Ekstra Bladet brugt alle deres kræfter på at komme ovenpå igen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.