Peter Aalbæk: Joachim B. er min politiske helt

Peter Aalbæk skifter farve fra rød til blå. Han melder klart ud, at han har droppet Socialdemokraterne og nu stemmer på Liberal Alliance.
- Jeg sidder som en lille puddel på bagbenene, når Joachim B. Olsen er på, siger Peter Aalbæk. 
- Jeg sidder som en lille puddel på bagbenene, når Joachim B. Olsen er på, siger Peter Aalbæk.  Foto-collage: Scanpix / Avisen.dk

En gang var Socialdemokraterne, det eneste sted, hvor man fandt både en ansvarlig kapitalisme og en respekt for de svageste i samfundet.

Det mente den nu 60-årige filmmand og stifter af filmselskabet Zentropa, Peter Aalbæk, da han tilbage i 2009 var en af græsrødderne i den nystartede "Røde Skole", som Ritt Bjerregaard stod bag.

Nu søger han med egne ord tilflugt hos Anders Samuelsen, Joachim B. Olsen og Liberal Alliance, skriver filmmagasinet EKKO.

- Jeg sidder som en lille puddel på bagbenene, når Joachim B. Olsen er på. Han er min politiske helt. Det skyldes, at flere har fortalt mig, at han er den flittigste i Folketinget. Han sover på liggeunderlag i Folketinget og arbejder konstant for at blive den bedst funderede politiker. Og så kan jeg godt lide, at han tør stille sig op mod den kreative klasse og gå stik mod, hvad der anses for god tone, siger Peter Aalbæk til BT.

Anklage om fifleri 

Det politiske skifte bunder i en to år lang sag mellem filmselskabet Zentropa og Kulturministeriet, der har fået ham til at gå over til Liberal Alliance, skriver BT.

I sagen blev Zentropa anklaget for at fifle med filmstøtte, men endte med at blive frigjort fra mistanken.

Ritt Bjerregaard undrer sig

Det er ikke fordi, der er noget galt med Socialdemokraterne, men Peter Aalbæk synes ganske simpelt, at staten jagter individet alt for meget, skriver BT. 

Det er ikke første gang Peter Aalbæk skifter politisk position. Som ung var han medlem af Danmarks Kommunistiske Parti. Men dette skifte undrer Ritt Bjerregaard. Hun siger blandt andet til BT:

- Jeg synes, han var en forfriskende og utraditionel socialdemokrat, der deltog aktivt i debatten. Jeg troede dog, at han havde en dybere social forståelse, så det undrer mig, at han vælger et parti, hvor alt er overladt til den enkelte, og hvor man ikke skal betale skat. Det er ikke sådan jeg kender ham.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.