Peter Aalbæk anmeldt for racisme: Kaldte danskere for grisefarvede

Danskernes Parti har anmeldt Zentropa-direktøren Peter Aalbæk for racisme, fordi han brugte betegnelsen 'grisefarvede' om danskere.
"Jeg er selv griseavler af Guds nåde, og jeg er også dansker," lyder det fra Peter Aalbæk, efter han er blevet politianmeldt for at bruge betegnelsen 'grisefarvet' om danskere.
"Jeg er selv griseavler af Guds nåde, og jeg er også dansker," lyder det fra Peter Aalbæk, efter han er blevet politianmeldt for at bruge betegnelsen 'grisefarvet' om danskere. Foto: Scanpix

Man skal passe på med, hvad man siger.

Det har Zentropa-bossen Peter Aalbæk måtte sande, efter han fredag er blevet anmeldt for racisme. Det skriver Ekstra Bladet.

Det er Danskernes Parti, der har anmeldt filmbossen i forbindelse med nogle udtalelser, han i dag er kommet med omkring den kommende Zentropa film 'Lukkede øjne', der sætter fokus på terror-angrebet mod København.

- Jeg blev opsøgt af en gruppe af mine brune kunstnere, som ville lave det her. Men havde det været nogle af de grisefarvede, danske kunstnere, så havde jeg ikke været interesseret, sagde filmbossen blandt andet til Ekstra Bladet.

Og det er altså faldet Danskernes Parti for brystet. Partiet har anmeldt Peter Aalbæk for overtrædelse af 'racismeparagraffen', som partiet i øvrigt selv er modstander af.

- Hvis man skal straffes for fremmedfjendtlige udtalelser, så skal man også straffes for danskfjendtlige udtalelser. Vi er modstandere af racismeparagraffen fordi den indskrænker ytringsfriheden, men når den er der, så mener vi, at det er relevant at få testet om den også beskytter mod danskfjendtlige udtalelser, siger partileder Daniel Carlsen. Han henviser til, at der tidligere er faldet dom for udtalelsen 'du ligner en abe', fordi det var en negativ ladet sammenligning med dyr. Og det samme gør sig gældende for betegnelsen 'grisefarvet', mener partiet.

Filmdirektøren tager dog anmeldelsen ganske roligt.

- Jeg er selv griseavler af Guds nåde, og jeg er også dansker. Jeg synes bare, at jeg kunne se en vis lighed. Men her i Danmark kan enhver jo politianmelde alle mulilge for alt muligt. Det er da også okay. Og så er det op til domstolene at behandle sagen, siger Peter Aalbæk til Ekstra Bladet

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.