Pernille Skipper: Gerne en BigMac, men aldrig en Uber

Enhedslistens nye politiske ordfører kan godt finde på at spise hos McDonalds, men hun kunne aldrig finde på at tag en Uber. Hun vil praktisere det, hun prædiker.
Pernille Skipper kan godt finde på at tage på McDonalds, når tømmermændene rammer, men hun ville aldrig tage en Uber hjem fra byen.
Pernille Skipper kan godt finde på at tage på McDonalds, når tømmermændene rammer, men hun ville aldrig tage en Uber hjem fra byen. Foto: Simon Læssøe / Scanpix

Når tømmermændene rammer Enhedslistens nye politiske ordfører Pernille Skipper, kan hun godt lade sig friste af burgere og pomfritter fra McDonalds.

Det fortæller hun i et stort interview med Ugebrevet A4.

Pernille Skippers forgænger Johanne Schmidt-Nielsen kom i 2015 i modvind, da hun besøgte burgerkæden, som mange ikke mener, er forenelig med Enhedslistens værdier. Pernille Skipper understreger dog, at hverken hun eller hendes forgænger er hellige:

- De er begyndt at betale skat i Danmark. Og det er rigtig godt, tilføjer Pernille Skipper.

Sagen er dog en anden, når det kommer til den omdiskuterede kørselstjeneste Uber, som ifølge hende, udnytter arbejdskraft, trykker lønninger og smadrer store dele af den danske model.

- Jeg kunne ikke finde på at tage en Uber. Jeg kunne heller ikke finde på at flyve med Ryanair. Det handler simpelthen om at praktisere en lille smule af det, man prædiker, siger Pernille Skipper.

Nogle kampe er vigtige lige nu

Pernille Skipper medgiver, at det er sværere at praktisere Enhedslistens politik, når det kommer til sådan noget som en iPhone, som kritiseres for at være produceret under tvivlsomme forhold i Kina.

Ifølge Pernille Skipper er der nogle ting, man bare ikke kan komme uden om, mens der er andre ting, der både reelt og symbolsk er en central kamp, der skal kæmpes her og nu:

- Jeg ville ikke kunne se mig selv i øjnene, hvis jeg den ene dag stod og harcelerede mod social dumping på Folketingets talerstol og satte mig ud i en Uber bagefter.

Hun mener dog også, at der er en kamp at kæmpe, når det kommer til iPhones. Kampen er bare ikke personlig, men langt større og handler om, hvordan vi indretter vores samfund.

- Vi kan som fællesskab rykke meget bedre ved at sige fra over for sådan nogle ting, end vi kan som enkeltperson, slutter Pernille Skipper.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.