Pernille Højmark: Derfor skal du stå ved din lyst

Det skal ikke handle om at være perfekt. Det skal i stedet handle om lyst og sensualitet, mener skuespillerinden.
- Sanselighed har ikke noget med det perfekte at gøre. Jeg synes, det er slående og lidt skræmmende, at så mange kvinder mellem 30 og 40 år mister så meget af deres seksualitet og sensualitet. siger Pernille Højmark.
- Sanselighed har ikke noget med det perfekte at gøre. Jeg synes, det er slående og lidt skræmmende, at så mange kvinder mellem 30 og 40 år mister så meget af deres seksualitet og sensualitet. siger Pernille Højmark. Scanpix

Bliver man mindre attraktiv og sensuel, når man bliver ældre? Nej, mener skuespiller og sanger Pernille Højmark, der mener, at vi skal droppe at gå efter det perfekte og i stedet mærke efter vores egen lyst.

Det fortæller hun til denne uges udgave af FEMINA. I programserien ’Piger på krisestien’ har hun sammen med Audrey Castañada, Anne Karin Broberg og Kia Liv sat jagten ind på at udfordre vanetænkningen om samfundets kvindeidealer og ikke mindst finde deres egen sensualitet.

- Sanselighed har ikke noget med det perfekte at gøre. Jeg synes, det er slående og lidt skræmmende, at så mange kvinder mellem 30 og 40 år mister så meget af deres seksualitet og sensualitet, fordi det hele begynder at handle om at få et regnskab af perfekte ting til at gå op. Og det har en pris. Det er sensualiteten, der ryger, siger Pernille Højmark til FEMINA.

Vejrvært Anja Fonseca skammede sig over sin bulimi. Læs om hendes spiseforstyrrelse, der varede i 17 år, på Femina.dk.

Hun forklarer, at det handler om, at man begynder at mærke sin egen lyst, og at man også er klar på at ’skide på det perfekte’.

I programmet dyrker de fire veninder sanseligheden i en burleske-konkurrence, hvor netop sensualitet og kropsbevidsthed er i fokus. Det kulminerer med, at Pernille Højmark står på en scene i London iført burleske-kostume bestående af ikke meget mere end trusser og kvaster, der dækker brystvorterne.

- Jeg har altid danset meget, når jeg har stået på en scene, så på den måde var det ikke så grænseoverskridende for mig. Det var selvfølgelig lidt vildt at stå dér og stritte, men det var pisse sjovt. Man får fat i sin sensualitet med burleske, men bare dans generelt løsner jo op i kroppen på den fedeste måde.

- Du får bevidsthed om din numse, dine hofter og dine bryster på en helt anden måde. Det er jo synd for et land som Danmark, at vi har så lidt naturlig dans, for der er jo ingen tvivl om, at sensualitet og det at kunne bevæge kroppen hænger sammen, forklarer hun.

Charlotte Bircow troede ikke, hun kunne blive syg. Men hun fik kræft. Læs mere på Femina.dk.

Af redaktionen, FEMINA, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.