Pentagon: Informationsministeren hos Islamisk Stat er dræbt

Endnu en højtstående IS-leder er dræbt i Syrien, oplyser det amerikanske forsvarsministerium.

Pentagon siger, at fly fra en amerikanskledet koalition har dræbt Islamisk Stats "informationsminister". Angrebet fandt sted den 7. september.

Talsmanden for det amerikanske forsvarsministerium, Peter Cook, siger, at det var ved at præcisionsangreb nær Raqqa i Syrien, at Wa'il Adil Hasan Salman al-Fayad blev dræbt-

Informationsministeren var også kendt som Dr. Wa'il.

- Wa'il ledede Islamisk Stats propagandavideoer, som viser tortur og henrettelser, siger Cook, som siger, at det drejer sig om en af de absolut øverste ledere i Islamisk Stat. han var ifølge Pentagon meget tæt på Fabu Mohamed al-Adnani - et andet ledende medlem af Islamisk Stat, som blev dræbt for to uger siden.

Ifølge det russiske forsvarsministerium var det et russisk Su-34 krigsfly, som dræbte op mod 40 krigere fra IS - deriblandt Abu Mohamed al-Adnani.

Ifølge de russiske oplysninger fandt angrebet sted i Maaratat-Umm Khaush i Aleppo-provinsen. Ved dette angreb mistede Islamisk Stat den person, som ledede angreb uden for Irak og Syrien.

Den 39-årige Mohammad al-Adnani, som var den officielle talsmand for IS, havde været nævnt som en potentiel efterfølger til IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi.

Adnani stod for Islamisk Stats propagandavideoer, som bevægelsen har udsendt for at tiltrække nye tilhængere.

Islamisk Stat har lidt en række tilbageslag i både det nordlige Syrien og i dele af Irak, hvor bevægelsen udråbte et kalifat i 2014.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.