Pensionskunder sikres: Slut med hasarderede investeringer

Fremover vil Finanstilsynet overvåge, om pensionsselskaberne rent faktisk investerer kundernes penge på så forsvarlig vis, at det sikrer kunderne den indkomst som pensionister, de er stillet i udsigt af deres pensionskasse.
- Det er et nødvendigt løft af forbrugerbeskyttelsen i dag, hvor stort set alle nye pensionsordninger er markedsrenteordninger, hvor kunden selv bærer investeringsrisikoen, siger Søren Andersen. 
- Det er et nødvendigt løft af forbrugerbeskyttelsen i dag, hvor stort set alle nye pensionsordninger er markedsrenteordninger, hvor kunden selv bærer investeringsrisikoen, siger Søren Andersen.  Foto: Scanpix arkiv

De danske myndigheder spænder nu for første gang et sikkerhedsnet ud under de titusindvis af pensionskunder, der med en såkaldt markedsrentepension selv bærer hele risikoen på deres opsparing.

Fremover vil Finanstilsynet overvåge, om pensionsselskaberne rent faktisk investerer kundernes penge på så forsvarlig vis, at det sikrer kunderne den indkomst som pensionister, de er stillet i udsigt af deres pensionskasse. Det skriver Finans.

- Det er et nødvendigt løft af forbrugerbeskyttelsen i dag, hvor stort set alle nye pensionsordninger er markedsrenteordninger, hvor kunden selv bærer investeringsrisikoen. Kunderne har ingen chance for selv at tjekke, om alt er på rette spor, siger aktuar Søren Andersen, der er konsulent for såvel pensionsselskaber som virksomheder med pensionsordninger.

Det nye tilsynsprincip hedder "prudent person" og er en del af det nye EU-direktiv Solvens II, som træder i kraft den 1. januar i Danmark.

- Vi har meldt ud til selskaberne, at Finanstilsynet i højere grad vil have fokus på, at investeringsstrategien understøtter den indkomst, som kunderne er stillet i udsigt. Det gør vi for eksempel ved at se på, om selskabernes aktivsammensætning er robust overfor fremtidige stressscenarier og understøtter bedst muligt afkast på langt sigt, siger kontorchef Per Plougmand Bærtelsen fra Finanstilsynet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.