Pensions-frygt: Mange er bange for at løbe tør for penge

Vi bliver ældre, og dermed skal vores pension også strækkes længere, og det er bekymrer mange forud for alderdommen.
Ifølge en ny undersøgelse fra Danica Pension frygter hver tredje mellem 55-64 år, at deres pension ikke rækker hele livet
Ifølge en ny undersøgelse fra Danica Pension frygter hver tredje mellem 55-64 år, at deres pension ikke rækker hele livet Foto: Scanpix / Model

Vi bliver ældre, og dermed skal vores pension også strækkes længere, og det bekymrer mange forud for alderdommen.

Ifølge en ny undersøgelse fra Danica Pension frygter hver tredje mellem 55-64 år netop, at deres pension ikke rækker hele livet. For de yngre generationer gælder det knap hver anden. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Ud fra en indsigt i dit forventede forbrug kan vi regne på, om der er penge at leve for, så længe du lever. Ingen ved jo, hvornår aktivitetsniveauet rent faktisk aftager. Og det vil være ærgerligt at løbe tør for penge for tidligt. Derfor gælder det om at få lagt en plan for pensionsøkonomien i god tid, så der er penge til at leve livet - hele livet, siger områdedirektør i Danske Bank i Nordsjælland, Palle Lange Andersen.

Hver tredje dansker kan således se frem til at være på pension i mere end 25 år, og i modsætning til hvad mange tror, bruger vi ifølge en undersøgelsen fra Danica Pension ikke færre penge som pensionister, men blot på nogle andre ting. De fleste af os regner med at bruge mange penge i starten af pensionisttilværelsen, og måske knap så mange senere, fordi aktivitetsniveauet falder i takt med alderen.

- Men når vi kommer op i årene i pensionistlivet, kan vi meget vel få brug for mere hjælp til for eksempel rengøring, havearbejde, ændringer i boligen eller i sidste ende til mere helbredsrelaterede udgifter, siger Palle Lange Andersen fra Danske Bank.

I gennemsnit bliver indbyggere i de nordsjællandske kommuner i dag over 81 år ifølge tal fra Danmarks Statistik. Det er mere end tre år ældre end for bare 10 år siden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.