Pensionisten Birgit gruer for Neergaards plan: Det tager livsglæden fra mig

Det er hårdt at gå med usikkerheden om, hvorvidt der skal skæres i ens boligydelse, mener pensionisten Birgit Drews.
- Jeg er så fortvivlet over det. Det tager min livsglæde. Det er ikke sjovt at stå i den situation, siger Birgit Drews.
- Jeg er så fortvivlet over det. Det tager min livsglæde. Det er ikke sjovt at stå i den situation, siger Birgit Drews. Foto: Privat

Hvad skal der ske med boligydelsen for pensionister?

Det er ikke bare politikerne, der lige nu overvejer det. Det samme gør den 73-årige folkepensionist Birgit Drews.

Hun er nemlig en af dem, der vil kunne mærke det på pengepungen, hvis der bliver skåret på boligydelsen til pensionister.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen fastholdt i dag på et samråd, at der skal spares hundredvis af millioner på pensionisternes boligydelse de kommende år.

- Jeg er så fortvivlet over det. Det tager min livsglæde. Det er ikke sjovt at stå i den situation, siger Birgit Drews til Avisen.dk.

En usikker fremtid

Birgit Drews er folkepensionist, fraskilt og bor i en 56 kvadratmeter lejlighed i Horsens. Hendes husleje er på 4.632 kroner, men med udgifter til vand, varme og el skal hun hver måned betale over 7.000 kroner.

Efter skat får hun omtrent 9.600 kroner i folkepension.

Uden den månedlige boligstøtte på 2.240 kroner ville hun ikke engang have råd til at købe mad, fortalte Birgit Drews til Avisen.dk i oktober sidste år, da Venstres forslag om en reducering af boligydelsen blev luftet forud for finanslovsforhandlingerne.

Siden måtte regeringen trække forslaget tilbage. De øvrige borgerlige partier - inklusive Dansk Folkeparti - havde ellers sagt god for det, men fortrød. Og selvom regeringen tilsyneladende ikke har flertal for sit forslag, fastholder beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen nu altså alligevel, at der skal spares på pensionisternes boligydelser.

Det politiske tovtrækkeri og usikkerheden omkring hendes boligydelse frustrerer Birgit Drews og gør hende usikker på fremtiden.

- Jeg har tænkt meget på det. Min boligydelse er det eneste, jeg at leve for om måneden, når alle de faste udgifter er betalt. Det vil jo påvirke hele min levestandard, som i forvejen er lav, hvis de begynder at tage af den, siger hun.

Politikerne skulle selv prøve det

Selvom det måske kun bliver en del af Birgit Drews boligydelse, der bliver skåret, har hun svært ved at se, hvor hun skulle spare de penge. Hun køber aldrig nyt tøj og har heller ikke råd til at gå til frisør. Og en billigere lejlighed, tror hun heller ikke på, at hun kan finde.

- Jeg kan ikke få en billigere lejlighed i Horsens, end den jeg har, men jeg kan jo heller ikke stå på gaden. Jeg skal jo have et sted at være. Jeg er 73 år, jeg kan jo ikke bare bo i et telt nede i parken, siger hun.

Birgit Drews ville ønske, at politikerne selv oplevede, hvordan det er at leve på et skrabet budget. 

- Jeg tror, at de ville tænke mere over det, hvis de selv prøvede at stå i den situation. Det er virkelig hårdt, siger hun til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.