Pengetanken er tom hos Euro Disney

Euro Disney leder i disse dage med lys og lygte efter virkelighedens Joakim Von And. Det er livsvigtigt, hvis forlystelsesparken skal have en fremtid.
Mickey Mouse i Paris har ikke så meget at smile af for tiden.
Mickey Mouse i Paris har ikke så meget at smile af for tiden. Foto: Scanpix

Euro Disney i Paris leder i disse dage efter virkelighedens Joakim Von And, for den populære forlystelsespark er på vej ud i alvorlige økonomiske problemer, skriver Politiken.dk

De seneste år har bestemt ikke været nogen overskudsforretning for stedet, der kom ud af 2013 med en nedgang i besøgstallet på en million gæster til 15, 6 millioner besøgende samlet. Nedturen ser ud til at fortsætte i 2014, hvor første halve år har budt på en nedgang i besøgstallet på 400.000 gæster, hvilket parken regner med vil være blevet til 800.000, når året er omme.

Det har betydet et fald i indtjeningen på 16 %, hvilket betyder et tab i omsætningen på 726 millioner kroner.

To gange på blot tre år har man derfor bedt hovedkoncernen i USA om hjælp, hvilket bl.a. blev til en bevilling på 10 milliarder dollars i 2013 og senest har Euro Disney igen bedt om yderligere en milliard dollars. Ifølge koncernen selv har det med den økonomiske krise at gøre:

"Disneyland Paris er Europas største turistattraktion, men vi lider under den økonomiske situation i Europa," siger Euro Disneys nyudnævnte topchef, Tom Wolber i en pressemeddelelse ifølge Politiken.dk

Nu er forlystelsesparken så på udgik efter private investorer, der også tror på, at parkens besøgstal nok skal komme igen, så snart krisen er overstået.

Et oplagt sted at søge hjælp kunne være hos den franske regering. Euro Disney har i hvert fald bidraget med 37 milliarder euro til den franske statskasse i de første 20 år, forlystelsesparken har ligget i Paris.

Kilde: Politiken.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.