Pengene vælter ind til Uffe Elbæk og co.

I ugerne op til udskrivelsen af valget er pengene begyndt at strømme ind til Uffe Elbæk og hans folk i Alternativet.
Private donationer er strømmet ind til Alternativet de seneste uger.
Private donationer er strømmet ind til Alternativet de seneste uger. Foto: Mathias Bojesen, Scanpix

På det bedst mulige tidspunkt er kronerne i en lind strøm begyndt at rulle ind i partikassen hos Alternativet. Op mod 1,5 mio. kr. har partiet i de seneste uger op til folketingsvalget modtaget i private donationer. Det oplyser partiformand Uffe Elbæk til information.dk.

"Heldigvis har vi fået nogle personlige donationer, som gør, at vi har råd til at trykke nogle plakater, betale for annoncer og outdoorkampagner. Det er helt almindelige, private mennesker, som har doneret. Ikke større firmaer, og det giver os helt nye muligheder," fortæller Uffe Elbæk.
Ifølge Uffe Elbæk er donationerne kommet, fordi personerne ønsker et større fokus på den grønne omstilling og som konsekvens af en stigende politikerlede.

"Donationerne er specifikt givet, fordi personerne mener, der er brug for en seriøs grøn omstilling og en ny politisk kultur. Personerne mener, at der skal ændres på det, og det er åbenbart os, der lige nu repræsenterer den holdning. Det er jeg naturligvis glad for, for ellers havde vi slet haft mulighed for at annoncere i aviser, lave kampagner og producere valgfilm," siger Uffe Elbæk, som understreger, at alle midler går til konkrete aktiviteter. Ingen af de nye midler går til at betale løn. Der trækker Alternativet fortsat på frivillig arbejdskraft.

"Vi er kommet utrolig langt med frivillig arbejdskraft, men det er klart, at vi ikke kan lave kampagner af den størrelse, vi har gjort i København og Aarhus i den seneste uge uden ekstra midler," siger Uffe Elbæk.

Uffe Elbæk ønsker ikke at offentliggøre navnene bag de store donationer til Alternativet. Men han understreger, at partiet vil overholde de gældende regler for partistøtte.

"Vi går i høj grad ind for gennemsigtighed, så det vil selvfølgelig fremgå af vores årsregnskab, hvem der har doneret pengene," forsikrer Uffe Elbæk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.