Pengeautomat fjernet med rendegraver

Et brag vækkede vidner, da ukendte gerningsmænd havde held med at slippe af sted med pengeautomat på trailer.
Natten til torsdag har ukendte gerningsmænd været på spil i Løgstør, hvor en pengeautomat er blever fjernet fra Spar Nord Bank ved hjælp af en rendegraver. Arkivfoto
Natten til torsdag har ukendte gerningsmænd været på spil i Løgstør, hvor en pengeautomat er blever fjernet fra Spar Nord Bank ved hjælp af en rendegraver. Arkivfoto Foto: Colourbox/free

Med en rendegraver som værktøj er det natten til torsdag lykkedes kriminelle at stjæle en bankautomat fra Spar Nord Bank i Løgstør.

De ukendte gerningsmænd slap efterfølgende væk med pengeautomaten på en trailer, oplyser Nordjyllands Politi.

- En pengeautomat er blevet fjernet fuldstændig fra banken. De er kørt ind i muren med en rendegraver, har taget automaten og er kørt væk, siger vagtchef Karsten Højrup Kristensen til Ritzau.

Der er ikke kommet voldsomme skader på bygningen i forbindelse med episoden, men der er et hul i bygningen. Den har ikke været i fare for at styrte sammen.

Det var vidner, der bor i nærheden af banken, som slog alarm til politiet klokken 03.35.

- Vi har nogle vidner, som hører et ordentligt brag, da det sker. De ser en rendegraver, der gør noget ved pengeautomaten. Gerningsmændene forsvinder derefter i en rød bil med en trailer bagpå, hvor pengeautomaten bliver placeret, siger Karsten Højrup Kristensen.

Bilen er kørt ad Sønderport i sydlig retning.

Rendegraveren, der blev brugt til at vriste automaten fri af muren, er blevet efterladt på gerningsstedet.

Politiet arbejder på stedet og undersøger både banken og rendegraveren for spor. Arbejdet ventes at vare flere timer og vil formentlig blive ved det meste af formiddagen torsdag.

Det er uvist, hvor mange penge der var i pengeautomaten.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.