Pendlere i oprør: "Ej det går sgu ikke Jette"

Pendlere, chauffører og andre fans af Trafik-Jette sørger over nyheden om, at den populære radiovært stopper.
Bliver der mon kaos i trafikken uden Trafik-Jette til at guide bilisterne?
Bliver der mon kaos i trafikken uden Trafik-Jette til at guide bilisterne? Colourbox

Trafikken bliver aldrig det samme uden Jette.

Det er budskabet fra flere fans af den populære trafikvært Jette Beckmann, der i dag stopper på sit job på Danmarks Radio.

DR P4 København meldte nyheden ud på Facebook i morges, og det har fået flere hundrede lyttere i hovedstadsområdet til tasterne. Kommentarerne flyder over med alt fra sørgmodig trafik-desperation til hyldest og skulderklap.

"Ej det går sgu ikke, Jette!!! Min kørsel hang gevaldigt i bremsen når du holdt ferie og lignende- Hold nu fast du vil blive savnet, dårligt nyt synes jeg, men en krammer skal du have som tak for din store hjælp hver dag," skriver Heidi for eksempel.

Jette til morgenkaffen

Flere skriver, hvordan trafik-dronningen har været til stor hjælp i deres arbejdsliv eller pendlertilværelse.

"Det kan du ikke bare gøre Jette...... Der er helt udsolgt på køgebugtmotorvejen.....Jeg har boet i Rødovre i snart 6 år og syntes du er så fantastisk at lytte til," skriver Michael og fortsætter:

"Inden jeg flyttede til Rødovre boede jeg i Aarhus, men de morgener hvor jeg kørte i P4 Københavns sendeområde, der nød jeg at lytte til dine trafikmeldinger. Det skal siges, at jeg kører lastbil og kommer i mange områder, og du slår alle rekorder i at være så frisk at lytte til. God vind fremover."

Marianne formulerer sig mere kort og kontant:

"Nej nej nej - hvordan skal vi så komme på arbejde?!?"

Trafik-Jette har endda formået at få fans blandt de danskere, der ikke normalt interesserer sig for trafik.

"Jeg har ikke bil, men for dælen da, Jette har ALTID været hyggemomentet til morgenkaffen...," skriver Conni.

Morgenkys og kigge-kø

Flere nævner Jette Beckmanns mange selvopfundne udtryk og sprogblomster.

"Sidder her og smiler ved tanken om alle de gode smil, den gode Trafik-Jette har fået frem på mine læber adskillige morgener. Hun vil i den grad blive savnet her. Husker specielt, da hun opfandt ordet 'Kiggekø'. God vind til dig, Jette," skriver Karina.

"For dælen da. Trafik uden Jette - lyder helt forkert. Men hvis Jette er glad, så siger jeg bare TAK for alle de fantastiske trafikmeldinger, men kommer til at savne dine 'morgenkys', 'kiggekø', 'elastikkørsel' og mange, mange, mange flere. God vind i din videre færden," skriver Lena.

Andre pendlere er mere bombastiske i deres kommentarer.

"Der er INGEN gyldig grund til at stoppe, med mindre hun har fået en toppost i WHO!!!!! vi vil gerne vide HVAD hun så skal lave, trafikken bryder jo sammen!!!!!!!!!!! GISP!!!!!" skriver Vibeke, mens Per meddeler:

"Vil anlægge sørgebind i morgen. Trafikradio uden Jette, er IKKE trafikradio."

"De andre kludrer i det og fumler rundt"

Thomas har derimod et bud på en løsning:

"Trafikken bliver aldrig det samme igen, kunne Jette ikke indtale sprog til en GPS, så vi har hende for evigt," foreslår han.

Vi slutter med denne smukke hyldest fra Lars:

"Der bliver kaos på de danske veje nu når Trafik-Jette-Mor ikke vil guide os mere. Jette for fanden. Det er kun dig, der kan sidde derinde og styre os ude på vejen. Du giver skideballer, hvis vi ikke høre efter. Du roser os, hvis vi er dygtige."

"De andre derinde har bare ikke samme virkning på os. De kludrer i det og fjumrer rundt. De ved ikke, hvor de forskellige veje ligger. Jette, du er en ener til det der, og der er ingen, der kan måle sig med dig. Håber virkelig, du har oplært en. En, der er bare halvt så god som dig.. God vind fremover Jette."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.