DEBAT

Pendler-helvede: "Cyklister er syge i hovedet"

"Hvorfor tager fanden ved pæne folk, som sætter sig op på en cykel? Hvordan får vi lavet om på den galopperende idiotiske cyklistkultur, som udfolder sig på gader og stræder?"

Der er noget helt galt med den danske cykel-mentalitet, mener Bjørn Bredal, skribent for Politiken. Han spørger i en kronik, om de aggresive cyklister ikke skulle i terapi i stedet for at terrorisere trafikken.

"Inde i byen er tempoet utroligt højt på cykelstierne, og der gælder to grundprincipper: Alle færdselsregler er ophævet, og alt og alle skal vige for den stærkeste/hurtigste. Bing og bing og bing, siger cykelklokkerne, gå væk, gå væk, her kommer jeg!," skriver han.

Kronikken kommer af en episode, hvor Bjørn Bredal og hans søn blev overrendt af en midaldrende mand på racercykel.

"Vi var på vej til skole, min søn og jeg, men den store kleppert i fuld krigsmaling skulle bare forbi, og det skulle være nu! Pludselig hørte jeg ham råbe bagfra, hvorpå han tordnede forbi, så vi slingrede og var ved at vælte," skriver han.

Slutteligt opridser han tre forslag til at hjælpe på situationen, som ikke er den eneste, hvis man skimter debat-siderne.

Ifølge ham skal de almindelige færdselsregler genindføres for cyklisterne, og hastigheden for cyklister skal begrænses til 20 km/t i bymæssig bebyggelse.

Her nævner han også psykologhjælpen, så de aggresive cyklister kan lære at håndtere deres vrede, men det må de nok selv betale.

Kilde: Politiken.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.