Paven siger ja til at gøre Moder Teresa til helgen

Pave Frans har sammen med et ekspertpanel afgjort, at Moder Teresa har udført to mirakler.
Moder Teresa var i sin samtid et kæmpe forbillede for millioner af mennesker. Også den tidligere pave Johannes Paul II havde et tæt forhold til den makedonskfødte nonne. Billedet stammer fra 1986, hvor paven besøgte Moder Teresa i Calcutta (nuværende Kolkata, red.) i Indien.
Moder Teresa var i sin samtid et kæmpe forbillede for millioner af mennesker. Også den tidligere pave Johannes Paul II havde et tæt forhold til den makedonskfødte nonne. Billedet stammer fra 1986, hvor paven besøgte Moder Teresa i Calcutta (nuværende Kolkata, red.) i Indien. Foto: AP/AP

Moder Teresa, nonnen der blev kendt for vie sit liv til at hjælpe de allerfattigste, vil blive gjort til helgen i den katolske kirke i september næste år, oplyser Vatikanet.

Pave Frans har gjort klar til helgenkåringen ved at godtage et dekret, som anerkender mirakler, der tilskrives Moder Teresa.

Den etnisk-albanske nonne døde 87 år gammel i 1997. Hun var kendt som "kloakkernes helgen" og virkede i mange år som nonne i den ludfattige indiske storby Kolkata (Calcutta).

Det står ikke klart, om helgenceremonien i september næste år skal finde sted i Rom eller i Indien.

Angiveligt skulle den verdenskendte nonne have helbredt en brasiliansk mand, der led af flere hjernetumorer, som stod til at koste ham livet. Mandens familie bad til Moder Teresa, og manden blev rask, mens lægerne ikke var i stand til at forklare hvordan.

Inden pave Frans' blåstempling havde et ekspertpanel konkluderet, at der var tale om et mirakel, skriver Vatikanets avis, Avvenire.

Moder Teresa blev i 2003 saligkåret af den daværende pave, Johannes Paul II. Det kræver, at man har udført et mirakel, og det er det sidste skridt, inden man bliver gjort til helgen.

Det første mirakel - for der kræves to - skete ifølge den romersk-katolske kirke i 1998 efter Moder Teresas død, da en stammekvinde fra Bengali blev helbredt for en tumor i maven.

Moder Teresa, der fik Nobels fredspris i 1979, blev født Anjezë Gonxhe Bojaxhiu af albanske forældre i Makedonien, der dengang - i 1910 - var en del af Det Osmanniske Rige.

Hun ligger begravet i Kolkata i Indien, hvor hun udførte store dele af sit arbejde.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.