Pas på: Tjek dit nøglebundt og undgå ubehagelig overraskelse

Er din nøgle til boligen mere end ti år gammel eller godt slidt, er det måske på tide at få den og din lås skiftet ud, så du sikrer dig selv mod indbrudstyve.
Hvor længe siden er det, du har fået tjekket din dørs sikkerhed?
Hvor længe siden er det, du har fået tjekket din dørs sikkerhed? Scanpix

En gennemrodet bolig, et TV og kontanter som mangler og en ubehagelig følelse af usikkerhed i sit eget hjem.

Det er desværre scenariet for rigtig mange danskere, som kommer hjem til en bolig, der har været indbrud i. 

Ingen ønsker ubudne gæster, og de fleste sikrer sig med alarmer og nabohjælp for at holde dem ude. Men hus-nøglen er der ikke mange, som skænker en tanke, selvom de burde.

En gammel nøgle nedsætter faktisk sikkerhedsniveauet til dit hjem og gør det nemmere for indbrudstyve at tvinge sig adgang, skriver Idényt.

Du skal derfor overveje at få en låsesmed til at efterse dine nøgler, hvis de er over ti år gamle eller meget slidte. Han vil kunne vurdere, om du har brug for nye - samt nye låse til dit hjem.

Det er nemt at tvinge sig adgang

Det er forskelligt, hvilken slags nøglemodel der er brug for i din bolig, og tit har dit forsikringsselskab også en holdning til netop det. Men det anbefales generelt, at nøgler har minimum seks stifter. Det gør dem sværere at kopiere, og så skal de være tilpasset en rigtig solid og dirkefri lås.

Din lås skal altså være en god sikker slags, men udover at kigge på dine nøgler og lås, kan du gøre andre ting for at holde indbrudstyvene ude, forklarer Idényt.

De foreslår blandt andet en ekstra sikkerhedslås til døren. Den kan også have stor betydning for, om tyvene kommer ind eller ej - hængslerne på døren skal være indbrudssikre samt ekstrasikrede med nokker, og eventuelle ruder skal være i hærdet glas.

Du skal også huske, at det ikke kun er hoveddøren, som indbrudstyvene går efter. De kan også finde på at gå om til terrassedøren eller køkkendøren, så de skal også være sikret godt. Og alle steder skal nøglerne altså være optimeret og nye.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.