Pas på! Spillesider på Facebook sælger fup og fiduser

Forfalskning af spilkuponer og fusk med opslag er kendte tricks, når spillesider på Facebook sælger tips på "sikre" fodboldkampe. Danske Spil er magtesløs.
Mange spillesider på Facebook lokker med hurtige penge. Men pas på.  
Mange spillesider på Facebook lokker med hurtige penge. Men pas på.   Foto: Scanpix arkiv

Det vrimler med oddssider og grupper på Facebook, som mod betaling sælger tips på sikre eller ligefrem "fixede" fodboldkampe. Du skal altså bare lige betale fra 150 kroner og op.

Der er dog i virkeligheden tale om fusk og svindel, hvor siderne forfalsker spilkuponer, snyder med tidsindstillingerne og sletter tabte spil.

Det skriver onlinemediet BetXpert.

En af disse oddsgrupper hedder Odds Lounge. Her kan man købe tips fra 150 - 1.000 kroner og vinde stort. Som bevis på fortræffelighederne kan man se diverse spilkvitteringer fra Danske Spil, hvor de har ramt skyhøje odds.

Problemet er dog bare, at spilkvitteringerne har identiske kuponnumre, hvilket indikerer, at de er falske. Det bekræftes af Danske Spil.

- Der findes ikke identiske kuponnumre, det kan ikke lade sig gøre, siger pressechef Marie Grabow Westergaard til BetXpert.

Hos Danske Spil ærgrer man sig over svindlen.

- Vi er trætte af, at vores navn misbruges på denne måde, men det er desværre ikke noget nyt, og det sker ret ofte, siger Marie Grabow Westergaard til BetXpert.

Odds Lounge er ikke ene om at tilbyde sikre eller fixede kampe. Søger man på Facebook og skriver "betting", "matchfix" eller "odds", så dukker hundredevis af danske og udenlandske sider frem.

Mange af disse lokker ligesom Odds Lounge med hurtige penge, sikre tips og er fulde af beviser for, hvor godt de klarer sig.

Men man bør holde sig langt væk fra disse type sider, forklarer spilekspert Torben N. Sørensen. Han er tidligere redaktør for Tipsbladet og har årelang erfaring fra branchen.

- Det er ikke sandsynligt, at man kan købe fixede eller sikre kampe på nettet. Det er faktisk helt hen i vejret, siger han til BetXpert.

Han fraråder på det kraftigste folk at handle med disse sider.

- Lad være. Hvis noget er for godt til at være sandt, så er det det som regel, og så enkelt er det. Naive håb om at lave penge på denne slags fix-services sætter jeg i samme bås som den tillid, man bør have med nigerianske internet-scams, siger han til BetXpert.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.