Pas på: Sociale medier kan være gift for parforholdet

Brugen af sociale medier er en ting, som par efterhånden skændes lige så meget om som sex og penge.
Der er bare ting, din mand hader, at du gør på de sociale medier.
Der er bare ting, din mand hader, at du gør på de sociale medier. Scanpix.

Hvis du trænger til et godt skænderi med din partner, er det for de fleste en sikker vinder at bringe noget om sexlivet eller forholdet til penge op. Det kan for mange par føre til uenighed, vrede ord og tårer, skriver Good Housekeeping.

Overraskende nok kan sociale medier faktisk gøre det samme, fortæller psykiater Dion Metzger, der har været med til at skrive bogen The Modern Trophy Wife:

- Jeg har set sociale medier skabe stor splittelse og være grobund til virkelig mange konflikter. 

Forsigtighed med netop de sociale medier er i manges bevidsthed nu om stunder, og det bør du altså også tænke ind i dit parforhold og huske på, at netop kommunikation er en vigtig brik i et forhold.

Find ud af, hvad I begge mener om den sag og vær bevidst om, at skrevne ord ofte kan tolkes meget forskelligt.

Lav interne regler - og overveje den mulige problematik i disse scenarier:

1. Deler køns-jokes hele tiden

Hvis du gang på gang deler indlæg, som gør grin med mænd eller taler ned til dem, kan det ende med, at din mand på et tidspunkt får nok. For hvor sjovt er det egentlig?

Parterapeut Charles J. Orlando siger, at det er okay at vise humor på nettet, men gør det med forsigtighed og husk, at ikke alt er sjovt. Og deler du gang på gang ting, som nedgør mænd, beder du selv om en offentlig diskussion. 


2. Når du poster billeder af lækre mænd

Det er måske en lille harmløs ting, men hvis du konstant putter billeder op af frække kendisser eller halvnøgne mænd, vil din egen partner på et tidspunkt finde det irriterende. For hvorfor alle de fremmede lækre mænd, vil han måske tænke.

3. Brok over privatlivet, penge og børn

De sociale medier er en nem måde at få luftet frustrationerne og få en masse rare kommentar igen. Men hvis du begynder at dele de ting, I slås med derhjemme, kan du nemt såre din mand. Han bryder sig sikkert ikke om, at verden har et negativt syn på jeres forhold.

- Hvis du inkluderer venner i sensetive problematikker, som egentlig er mellem din partner og dig, håndterer du det på en dårlig måde, råder Parterapeut Charles J. Orlando.

4. Når du deler store nyheder på Facebook først

Det kan være en rigtig god idé at aftale med din partner, hvordan og hvornår I deler store nyheder på de sociale medier. I er måske ikke enige, og gør du det uden en snak med ham, kan du gøre ham skuffet.

Det er klart, at skal I have et barn eller giftes, kan du have lyst til at dele det med hele verden - men træk lige vejret to gange og mærk stemningen derhjemme, før du gør noget. 

Det værste er dog, hvis du deler en eventuel forfremmelse eller andet på de sociale medier, før du overhovedet har fortalt ham det. Ring lige hjem først, råder eksperten. 

Det er bare et lille udsnit af de "fejl", du nemt kan gøre på de sociale medier i forhold til din partner - listen er lang, så det er angiveligt vigtigt at lave gode spilleregler mand og kvinde imellem. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.