Pas på: Politiet på klap-jagt efter fartsyndere

Politiet indfører fartkontrol hele uge 43.
Politet er ude med det store net i håbet om at fange fartsyndere.
Politet er ude med det store net i håbet om at fange fartsyndere. Foto: Kristian Kirk Mailand/Maimento/Colourbox

Hvis støvlen plejer at hvile lidt for tungt på speederen, bør man overveje at trække i balletskoene. Politiet har indledt en uge lang landsdækkende kampagne og gennemfører omfattende fartkontroller i hele landet.

Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at de vil vil møde talstærkt op for at fange fartsynderne med alt fra automatisk trafik kontrol til almindelig patruljering, skriver Jyllands-Posten.

Den landsdækkende kampagne sker i tråd med Rådet for Sikker Trafiks hastighedskampagne 'Sænk farten', og hos trafikrådet er man fortrøstningsfuld over danskernes opførsel i trafikken.

- Selv om for høj fart stadig er et problem på vejene, så går det den rigtige vej. Vejdirektoratets målinger viser, at gennemsnitsfarten på landevejene i Jylland og på øerne er faldet med et par kilometer i timen i gennemsnit. Det har stor betydning for sikkerheden, skriver rådet i en pressemeddelelse.

Et af de værktøjer der vil blive taget i brug, er de 100 nye fotovogne, der vil blive indsat på udvalgte strækninger. Ved den seneste hastighedskontrol blev 7354 bilister stoppet.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.