Pas på klam vaskemaskine: Undgå det med simple råd

Det sker ganske ofte, at vaskemaskiner begynder at lugte og den lugt kan sætte sig på tøjet. Derfor er der visse råd, du bør følge, når du vasker, for at undgå det.
Med få forholdsregler undgår du, at din vaskemaskine begynder at lugte surt.
Med få forholdsregler undgår du, at din vaskemaskine begynder at lugte surt. Scanpix.

Der findes ikke noget bedre end at trække en nyvasket bluse ned over hovedet og vide, at ens tøj er rent og dufter godt. Men den fornøjelse kan hurtig blive ødelagt, hvis din vaskemaskine er begyndt at lugte surt, når du åbner ind til den.

Du har ikke lyst til at vaske dit tøj i en maskine, som lugter. Og du har ikke lyst til at gå med tøjet bagefter, fordi det nu også lugter lidt.

Det er frustrerende, når din vaskemaskine er blevet sur, men der findes heldigvis et par gode råd til at undgå det, har husmorekspert Ann-Alicia Thunbo Ilskov tidligere fortalt til Samvirke.dk

Du skal fylde nok sæbe på

Du skaber et sundt miljø i din vaskemaskine ved at have fokus på flere ting.

For det første skal du sørge for, at dine vaske ikke altid er på de samme varmegrader, fortæller Ann-Alicia Thunbo Ilskov. Du skal sørge for at skifte mellem at vaske på 30 grader og kogevask. 

Derefter skal du tænker over, om du har fyldt den rigtige mængde sæbe i maskinen. Putter du for meget i, vil du ofte kunne se striber på dit tøj efterfølgende. Men putter du for lidt i, opdager du det ikke nødvendigvis. Men det er altså her, at du er med til at gøre din maskine sur, fordi skidtet ikke bliver vasket tilstrækkelig ud, forklarer Ann-Alicia Thunbo Ilskov.

Når du har styr på de første to ting, skal du som det sidste sørge for, at du holder din maskine ren:

- Vask jævnligt dosseringsskuffen ren for indtørret og ophobet sæbe. På mange maskiner kan man tage skuffen ud og putte den i opvaskemaskinen. Tør også gummilisten omkring lågen af, da der godt kan samles vand og dermed bakterier. Og så er det en god idé at lade doseringsskuffen og lågen til tromlen stå åben efter brug, så maskinen kan blive luftet ordentligt ud, siger Ann-Alicia Thunbo Ilskov.

Er din maskine først begyndt at lugte, kan du fjerne det ved at køre et vaskeprogram uden tøj i tromlen og med brun sæbe eller klor i stedet for vaskemiddel. Det bør redde maskinen for denne gang.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.