Pas på i poolen: Så usundt er det at sluge vandet

Det er klogt at tjekke bassinet inden du eller dine børn hopper i.
Husk! Dine børn må IKKE drikke vandet i bassinet.
Husk! Dine børn må IKKE drikke vandet i bassinet. Foto: Scanpix/modelfoto

Poolen, som hører til hotellet eller ferieområdet kan være en bakteriebombe - også selvom der er klor i.

Af alle former for pools, så skal du som forælder være mest opmærksom på soppebassinet.

Det siger doktor Christopher Ohl, professor i infektions sygdomme på Wake Forest Baptist Center i den amerikanske delstat North Carolina.

- En af de værste syndere er børnenes soppebassin. Varm, lavt vand og børn med bleer, som ikke er specielt gode til at holde afføring inde, kan skabe en perfekt grobund for vandbårne infektioner, også selvom der er klor i vandet, forklarer han ifølge Søndagsavisen.

Så når du har parkeret kufferten på destinationen, så sørg for at børnene forstår, at de under ingen omstændigheder må slukke tørsten med vandet i bassinerne.

Her er de øvrige ting, du skal være opmærksom på:

Er der flydere?

Du kan med det blotte øje se, om vandet er klart, og om der flyder ting rundt som ikke bør være der - for eksempel lort.

Lugter poolen af klor?

Og selvom poolen lugter af klor, så er den ikke nødvendigvis ren. Det kan faktisk sagtens være det modsatte, forklarer Mary Ostrowski, direktør for The Chlorine Issues at the American Chemistry Council.

Selve lugten opstår nemlig, fordi klor blandes med bakterier, urin og sved. Og en rigtig ren og sund pool er en pool, der ikke lugter, forklarer Mary Ostrowski.

Ondt i maven?

Oplever dit barn - eller dig selv, for dens sags skyld - diarré, mavekramper eller hovedpine, så kan poolen være årsagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.