Pas på: Fup-sms'er om pakkepost vil franarre dig NemID-oplysinger

Postnord har igennem den seneste uge registreret en bølge fup-sms'er og mails.
- Det er meget alvorligt, hvis du ryger i fupmagernes net og får trykket på linket, siger direktør Jan Kaastrup fra it-sikkerhedsfirmaet CSIS
- Det er meget alvorligt, hvis du ryger i fupmagernes net og får trykket på linket, siger direktør Jan Kaastrup fra it-sikkerhedsfirmaet CSIS Foto: Scanpix arkiv

Telefonen bipper og lyser.

- Din pakke fra Postnord er tilgængelig til afhentning. Følg linket for at se alle oplysninger om din forsendelse, står der på displayet. Men pas på med at trykke på linket. Det kan nemlig være fup, advarer kommunikationschef i Postnord, Morten Nielsen.

- Den udgiver sig så godt som os, at den kan lægge sig ind i en sms-tråd fra os, fortæller han til DR Fyn.

Postnord er det tidligere Postdanmark. Postnord har igennem den seneste uge registreret en bølge fup-sms'er og mails, som forsøger at narre uvidende danskere. Konsekvenserne kan være meget store, forklarer teknisk direktør Jan Kaastrup fra it-sikkerhedsfirmaet CSIS.

- Det er meget alvorligt, hvis du ryger i fupmagernes net og får trykket på linket, vurderer han til DR Fyn.

Han forklarer, at fupmagerne blandt andet kan nappe dine NemID-oplysninger og tage de penge, som du overfører via MobilePay. Angrebet retter sig særligt mod personer, som har en Andriod-telefon. Apples produkter ser ud til at gå fri.

Hvis en sms eller mail tikker ind i din indbakke i løbet af de kommende dage, er rådet fra Postnord:

- Slet den, og lad altid være med at klikke på links. Hvis du modtager en ægte sms eller mail fra Postnord, så vil der altid stå et pakkenummer, fortæller Morten Nielsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.