Pas på fartbøder: Her er blitz-stime undervejs

Der bliver ekstra gang i blitzlyset efter sommerferien, når politiet i Østjylland skal forsøge at nå måltallet på 10.000 timers fartmålinger.
Østjyllands Politi er bagud med antallet af fartmålinger, så bilisterne kan forvente gang i blitzlyset efter sommerferien.
Østjyllands Politi er bagud med antallet af fartmålinger, så bilisterne kan forvente gang i blitzlyset efter sommerferien. Foto: Johan Gadegaard, Scanpix/arkiv

Bilisterne kommer til at se en masse til politiets fotovogne i efteråret.

Hos Østjyllands Politi får man således travlt med at nå det mål om 10.000 timers fartmålinger, som politikredsen har indgået med Rigspolitiet i den årlige mål- og resultatplan. Kredsen fik ellers ti nye vogne i februar, men de har været fulde af fejl, siger politikommissær Jens Kristian Sørensen fra Østjyllands Politis færdselsafdeling til DR Østjylland.

- Udstyret taler ikke ordentlig sammen med computeren, ligesom der også er vrøvl med kabelforbindelserne og lignende. Der er simpelt hen en lang, lang liste over ting, hvilke fejl, der konstant opstår, siger han.

De tekniske problemer betyder, at der for alvor bliver gang i blitzlyset efter sommerferien, når politiet skal prøve at nå måltallet på 10.000 timers fartmålinger.

- Vi er et stykke bagefter, men vi kan først gøre regnskabet op, når vi kommer til årsskiftet, siger Jens Kristian Sørensen.

Måltallet kommer til at hænge over hovedet på den enkelte person, der sidder ude i fotovognen, mener han.

- Han skal jo tilstræbe at måle så meget som muligt, for at vi kan få måltallet kørt i hus. Vi har jo en faglig stolthed i, at man altid søger at opnå det måltal, man nu har fået i de såkaldte resultatkontrakter, siger Jens Kristian Sørensen.

Fra politisk hold er der også fokus på fotovognene.

- Politiet risikerer at bruge kræfterne forkert, når de skal bruge så meget tid på fotovognene, mener Liberal Alliances folketingskandidat i Randers, Jesper Bræmer.

- Det kan betyde, at politiets arbejde med for eksempel personfarlig kriminalitet eller sædelighedsforbrydelser og røverier bliver underprioriteret, fordi man skal opnå de her mål med fotovognene. Jeg synes immervæk, at det er bedre, at vi prioriterer borgernes sikkerhed frem for trafikkontrol, siger han.

Det Radikale Venstres folketingskandidat i Horsens, Karen Melchior, er enig.

- Vi vil gerne have, at der er tillid til de offentlige medarbejdere, og at de skal bruge mere tid på egentligt politiarbejde i stedet for at sidde og sætte krydser, siger hun.

Karen Melchior peger på, at hele ideen med at anvende resultatkontrakter simpelthen er den måde, som man arbejder på i de offentlige institutioner, og at det ikke er noget, som regeringen lige kan ændre på en studs.

- Man kan ikke bare lave om på det fra den ene dag til den anden - det kræver en større kulturændring, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.