Masseproducerede købesmåkager slår sjældent smagen og glæden ved det hjemmelavede bagværk.
Men vil du imponere familie og venner med dine bageevner, skal du være opmærksom på risikoen ved stoffet akrylamid, som udvikler sig i småkagerne og kan være kræftfremkaldende i for store mængder.
Det kan læses på kampagnesiden Mad Med Mindre Kemi, som administreres af Fødevarestyrelsen, på facebook.
For at undgå, at mængden af akrylamid bliver så høj, at det udgør en sundhedsrisiko, skal man kun bage småkagerne til de er gule - ikke til de bliver brune, oplyser Fødevarestyrelsen.
Skift hjortetaksalt ud med natron
Et andet effektivt råd, er, at droppe hjortetaksalten og i stedet benytte natron. Småkager bagt med natron udvikler nemlig mindre akrylamid end småkager bagt med hjortetaksalt.
I Mad Med Mindre Kemis facebookopslag kan du se en række billeder, der viser, hvordan mængden af det kræftfremkaldende stof udvikler sig under bagning med henholdsvis natron og hjortetaksalt.