Pas på: Denne slags sex gør dig deprimeret

Du synes måske, det er rart med din frihed og sex, når du har lyst. Men sandheden er, at du nemt bliver deprimeret og frustreret, hvis du har mange engangsknald.
Du tror måske, at et engangsknald er det, du vil have - men dit hoved vil hellere noget andet.
Du tror måske, at et engangsknald er det, du vil have - men dit hoved vil hellere noget andet. FOTO: Scanpix

Du er en fri fugl. Der er ingen bånd, der binder dig og du har sex med, hvem du vil, når du har lyst. Det lyder da egentlig meget godt.

Men det er det faktisk ikke, viser nye forskning bragt i Journal og Sex Research.

Ifølge Men’s Health viser undersøgelserne, at engangsknald er forbundet med mental stress og depression.

Undersøgelserne viser, at folk, som dyrker sex med fremmede døjer med deres selvtilfredshed, visse får sågar en depression og andre lider af angst, irritation og utilfredshed – blot fordi de ønsker at være en fri fugl.

En ond cirkel at havne i

Forskningen kan ikke sige noget om, hvorvidt det er den fri sex, der er skyld i folks nedtur, eller om det omvendt er folk med en nedtur, der foretrækker at dyrke sex uden bindinger.

En af forskerne bag studiet, Melina Bersamin, P.hd. mener, der kan være en kobling mellem personens sindstilstand og lysten til at have engangsknald.

Det er altså ikke kun engangsknaldet, der fører til depression. Person, der har dem, kan i forvejen være ramt på psyken, men her hjælper det bestemt ikke at leve et liv med løssluppen sex, for det vil grave et endnu mørkere og dybere hul for personen.

Generelt viser undersøgelserne, at uanset din sindstilstand vil det for mange være tomt og trist, dagen efter et engangsknald. Det medfører ofte fortrydelse, når du har haft sex med en, du ikke har lyst til at date.

Sexcoach Amy Levine råder dig til at overveje, om du virkelig vil gennemføre akten og vil du, skal du huske disse fire spilleregler:

- Vær enige om at gøre det.
- Brug beskyttelse.
- Vær åben omkring dine erfaring.
- Husk at både du og partneren skal forsøge at tilfredsstille – det skal gå begge veje.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.