Pas på: Dankort-fuskere har taget ny metode i brug

Dankort-svindlere på Fyn har taget en ny metode i brug for at lokke bank-oplysninger ud af folk.
Tre personer har været udsat for en lusket type dankort-svindel på Fyn.
Tre personer har været udsat for en lusket type dankort-svindel på Fyn. Foto: Erik Refner/Scanpix/arkiv

Dit dankort er udløbet, men vi kommer forbi dit hus og bytter det til et nyt.
Sådan er ordlyden i den nye fremgangsmåde, som dankortsvindlere lokker borgere med. Indtil nu er tre personer blevet udsat for fuskeriet og har mistet store summer penge. Det fortæller Fyns Politi til DR Fyn.

- Vi ved ikke, om der har været flere forsøg, vi ikke kender til. Men de mennesker, det er gået ud over, har tabt rigtig mange penge, siger Jørgen Andersen, der er vicepolitiinspektør.

Dankortfuskeriet begynder med, at svindleren kontakter borgeren over telefon. Svindleren påstår, at han ringer fra banken og fortæller, at der er uregelmæssigheder på borgerens konto, at dankortet er udløbet og ikke kan bruges mere.

Imens samtalen er i gang, banker det på døren. Her står et dankort-bud, der har et nyt hævekort med til borgeren.

Borgeren bytter kort med personen i hoveddøren, og herefter er betydelige beløb blevet hævet fra borgerens dankort, der ellers var erklæret udløbet.

- Fremgangsmåden er rammer ned i noget, som vi alle er forpasselige med, nemlig vores bankoplysninger. Derfor tænker flere, at det er god service af banken at ringe, lader sig lokke og bliver franarret kode og kort, siger Jørgen Andersen til DR Fyn.

Dankortsvindlen er gået ud over både ældre og yngre personer. Indtil videre er fuskeriet kun anmeldt i Fyns Politikreds, men det kan sprede sig, mener vicepolitiinspektøren. Han har et klokkeklart råd.

- Udlever ikke noget som helst. Bankerne fornyer ikke kort i døren eller over telefon. Lad dig ikke lokke af henvendelsen, afslutter han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.