Pas på: Chefen kan fyre dig for privat Facebook-snak

De ting, du skriver på Facebook, kan få konsekvenser for din ansættelse, selvom du skriver det i en privat chat og i din fritid. Det viser en ny afgørelse fra Afskedigelsesnævnet.
Du kan ikke blive fyret for at tale grimt om din arbejdsplads i en privat samtale. Men en privat chat på Facebook kan ikke altid sidestilles med en privat samtale, viser afgørelsen fra Afskedigelsesnævnet.
Du kan ikke blive fyret for at tale grimt om din arbejdsplads i en privat samtale. Men en privat chat på Facebook kan ikke altid sidestilles med en privat samtale, viser afgørelsen fra Afskedigelsesnævnet. Colourbox/Modelfoto

Du har sikkert hørt, at du skal være påpasselig med, hvad du skriver på Facebook, eftersom det er et offentligt forum.

Men en ny afgørelse fra Afskedigelsesnævnet viser, at du heller ikke kan vide dig sikker, selvom du bruger en privat chat på det sociale medie. Det skriver dr.dk.

Sagen handlede om en gruppe medarbejdere i hotel- og restaurationsbranchen, der blev fyret, fordi de havde skrevet negativt om deres arbejdsplads i en lukket chat på Facebook.

Fagforeningen, der havde kørt sagen, holdt på, at en lukket chat skal betragtes som en privat samtale, og derfor ikke bør kunne føre til fyringer. Men det var Afskedigelsesnævnet uenig i.

Nævnet mente dog, at kommentarerne kun burde have medført en påtale.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.